PKK uluslararası sendikalara teşekkür etti

PKK Yürütme Komitesi, Uluslararası Sendikal Dayanışma ve Mücadele Ağı’nın toplantısında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çağrıda bulanan ve yayınlanan bildiriye imza atan sendikalara teşekkür etti.

PKK Yürütme Komitesi, “Önder Apo’nun özgürlüğü için dünya çapında son süreçlerde gelişen eylem, etkinlik ve çağrılara çok değer verdiğimizi belirterek, bu temelde 10-11-12 Eylül tarihlerinde Brezilya’nın Sao Cosse dos Campos şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Sendikal Dayanışma ve Mücadele Ağı’nın toplantısında, Önder Apo için yapılan özgürlük çağrısına ve Kürt halkıyla dayanışma bildirisine imza atan tüm sendikalara teşekkür ediyoruz.

Bu değerli çağrıya vesile olan başta Devrimci Yeniden Toparlanma Komitesi üyesi olan Brezilya Devrimci Sosyalist Hareketi ve emeği geçen tüm dostları kutluyor ve minnettarlığımızı belirtiyoruz” dedi.

“Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasının evrenselleştiği ve her geçen gün daha fazla sahiplenildiği, bu çağrı ile de bir kez daha kanıtlanmıştır” denilen PKK açıklamasında şunlar belirtildi: “Önder Apo’nun fikirlerinin ve devrimci projesinin dünya ilerici insanlığına verdiği mücadele umudu ve azmini sınırlandırmak için maruz bırakıldığı mutlak tecridin asla kabul edilemez olduğu ortaya konulmuştur.

Başta hiçbir uluslararası norm, ahlak, değer ve hukuki prosedüre sığmayan bu mutlak tecridin sonlandırılması için,  Kürt Özgürlük Hareketi olarak büyük bir toplumsal mücadele içerisindeyiz. Bu mücadelemizle, Önder Apo şahsında başta Kürt halkı olmak üzere tüm ilerici insanlığa karşı uygulanan bu sessizleştirme ve tecrit politikasına karşı, San Paulo’da işçi sendikalarının verdiği desteği çok değerli buluyor ve bu tür mücadele dolu çağrıların çoğalmasını arzu ediyoruz.

Önder Apo’nun paradigmasının tanıtılması konusunda da dünyanın birçok ülkesinde yapılan, tanıtım toplantıları ve dayanışma konserlerini düzenleyen dostları da ayrıca kutlamak istiyoruz. En son gençliğin Önderlik için düzenlediği etkinlikleri ve İtalya’nın Milano, Bresica, Alessenderia, Salerno, Napoli, Roma ve Pissa’da yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan Önder Apo’nun paradigmasının tanıtım seminerlerini ve binlerce kişinin katıldığı Umut konserlerini organize eden dostlarımızı içtenlikle kutluyoruz.

Önder Apo’nun evrenselleşen paradigmasının, başta halkımız olmak üzere tüm dünyada büyük bir coşkuyla ve mücadele azmiyle karşılanması, kendisinin fiziki özgürlüğünün sağlanıncaya kadar büyüyerek gelişeceği umudunu hiçbir zaman yitirmedik. Bu temelde halkımıza ve dostlarımıza, yürüttükleri mücadelelerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz, saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.”