PYD: Êzidî toplumunu Şengal’i inşa etmeye çağırıyoruz

Şengal Soykırımı’nda katledilenleri anan PYD, dünyanın farklı yerlerine dağılan Êzidî toplumuna Şengal’e geri dönerek kenti inşa etme çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014'te gerçekleştirdiği Şengal Soykırımı’nın 9'uncu yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Açıklamada, Kürt halkının düşmanlarının Şengal'in Kürt halkının tarihi ve kültürel gerçeği, inancı ve direnişi olduğunu anladığı için Şengal'e saldırdıkları belirtilerek, "Bilmeliyiz ki 2014 yılında Türk ‘milli güvenlik’ toplantısında Kürtlere yönelik soykırım hazırlanmış ve bu plan hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda Şengal'e saldırarak Kobanê'ye kadar Kurdistan bölgelerine doğru ilerleyeceklerdi. Ancak yenildiler” denildi.

Êzidîlere yönelik kumpasların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bunun için kendimize bakmalı, düşmanı tanımalı, direnmenin ve şehitlerin kazanımlarını güçlendirmenin yollarını aramalıyız” ifadelerine yer verildi.

“Şengal şehitlerinin ve Kürt halkının özgürlük şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz” denilen açıklamanın sonunda, “Kürt halkının özgürlük, onur ve haklarının gerçekleşmesinden vazgeçmeyeceğimizin sözünü yineliyoruz. Êzidî toplumunu topraklarına dönmeye, Êzidî bölgelerini ve kutsal mekanlarını yeniden imar etmeye ve inşa etmeye çağırıyoruz. Demokratik güçleri ve insani yardım kuruluşlarını Êzidî halkımıza destek olmaya ve soykırımla çektikleri acıları dikkate almaya çağırıyoruz” denildi.