PYD: Başur halkının talepleri meşrudur

Başur'daki eylemlerde Rojavalı Kürtlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren PYD, "Halkın talepleri yerine getirilmeli" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başûrê Kurdistan Temsilciliği, Başûrê Kurdistan’daki eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, birçok kent ve ilçede yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve memur maaşlarının ödenmesi talebiyle protesto eylemleri gerçekleştirildiği hatırlatılarak, "Bu gösterilerde birçok karargah ve diğer kamu yerleri yakıldı. Bazı eylemlerde şiddet kullanıldı ve Suriyeli Kürtler suçlandı. Bu bahaneyle birçok Rojavalı Kürt tutuklandı” denildi. Açıklamada, Rojavalı Kürtlerin gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

'HALKIN TALEPLERİ KABUL EDİLMELİ'

Başur halkının; ekonomik krizin giderilmesi talebinin meşru bir talep olduğu ve Başûr’daki tüm halkı ilgilendiren bir konu olduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

“Halkın taleplerinin yerine getirilmesi çağrısı yapıyoruz. Bazı tarafların şiddet kullanması, kamu kuruluşlarına zarar veriyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Asayiş güçlerinin şiddet kullanması var olan krizi daha da derinleştirir. Rojavalı Kürtlere suçlu gözüyle bakılmamalıdır. Başurê Kürdistan güvenliği sağlamak orada yaşayan herkesin görevidir. Bu nedenle şiddetten uzak durmalılar. Tüm tarafları ortak ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek bu krizi aşmaya çağırıyoruz."