PYD Maxmur ve Çemçemal’deki saldırıları kınadı

PYD, işgalci Türk devletinin Çemçemal ve Maxmur’a yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası topluma ve Irak hükümetine Türk devletinin saldırıları karşısında sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin Mexmur’daki Rüstem Rüstem Cudi Mülteci Kampı ve Çemçemal ilçesine düzenlediği hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “İşgalci Türk devleti Kürt halkına ve bölge halkına yönelik soykırım operasyonlarını sürdürüyor. Devletlerin egemenlik ve sınırlarını bir kez daha ihlal ediyor. Başûrê Kürdistan’da Mexmur Kampı’nda sivil araca yönelik SİHA saldırısı düzenlendi. Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesine bağlı Tuteqel köyünde de bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda beş yurttaş şehit düştü, bir yurttaş yaralandı.

PYD olarak faşist Türk devletinin bölge halkına ve özellikle Kürt halkına yönelik ahlaksız eylemlerinin ve ırkçılığının artık gerçek bir sorun haline geldiğini vurgulamak istiyoruz. Türk devletinin saldırıları Ortadoğu halkları arasında barış, güvenlik ve istikrarın önünde büyük bir engel haline geldi” denildi.

Türk devletinin Başûrê Kürdistan’a yönelik saldırılarının kınandığı açıklamada, uluslararası topluma, insan hakları kuruluşlarına ve dünyadaki demokratik kurumlara saldırılara son verme çağrısında bulunuldu.

Son olarak; Irak hükümeti, egemen bir devlet olarak sorumluluklarını yerine getirmeye ve Türk faşizminin ihlalleri karşısında sessiz kalmamaya çağrıldı” denildi.