Wan Barosu Başkanı: 2 kişinin katledildiğı köye alınmadık

Wan Barosu Başkanı Sinan Özaras, Qelqelî'ye bağlı Çamili (Çamurlu) köyünde Türk askerlerinin operasyon düzenleyerek 2 kişiyi katlettikleri köye alınmadıklarını söyledi.

Wan'ın Qelqelî ilçesine bağlı Çamilî (Çamurlu) bir eve Türk askeri tarafından operasyon düzenlendi. Köylülerin verdiği bilgiye göre askerler herhangi bir duyuru ya da çağrıda bulunmadan boş evi tarayarak bombaladı. Yaklaşık 4 saat süren bombalamanın ardından köy abluka altına alındı. Bombalanan boş evin yanında bulunan Kılıççeken Ailesi'nden 2 kişi gözaltına alındı. Köyde abluka ise hâlâ sürüyor.

Çamili köyüne dün gece saatlerinde giden ancak ‘güvenlik’ gerekçesiyle köye girişleri engellenen Wan Barosu Başkanı Sinan Özaras, metruk olan bir evde iki kişinin infaz edildiği ve bu kişilerin kim olduğuna dair henüz bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. Askerlerin aldıkları bir ihbar üzerine çevrede herhangi bir tedbir almadan ya da duyuru yapmadan evi bombaladığını kaydeden Özaras, "Bizi köye almadılar ancak köy muhtarı ile görüştük. Köy hâlâ abluka altında. Köylüler boş evden bir cenazenin çıkarıldığını, bir cenazenin ise enkaz altında kaldığı bilgisini verdi. Yani 2 kişi hayatını kaybetmiş durumda. Köye yeniden girmeye çalışacağız. İki gün içinde köyde yaşananlara dair raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız. Ortada ciddi bir mağduriyet ve hak ihlali var" dedi.