Qendîl’de mevlit: Önder APO’nun özgürlüğü için mücadeleyi büyütelim

Binarê Qendil’de Halk Meclisi öncülüğünde, Kurdistan şehitleri anısına düzenlenen mevlitte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fiziki özzgürlüğü için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Tevgera Azadî Binarê Qendîl Halk Meclisi, Binarê Qendîl’e bağlı Sînamoka köyünde Kurdistan şehitlerini anmak için mevlit verdi. Mevlide yüzlerce kişi katıldı.

Anmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki işkence ve tecrit sistemi iki ayrı yerde okunan açıklama ile protesto edildi. Açıklamaları Mamoste Helmet ile Qendil Belediye Eşbaşkanı Serwîn Ahmet okudu.

Açıklamalarda şu hususlar belirtildi:

“15 Şubat 1999 tarihinde Önder APO uluslararası bir komplo ile esir alındı. 15 Şubat 1999’dan günümüze kadar Önder APO, hegemonik kapitalist modernite güçleri ve işgalci-faşist TC devleti tarafından İmralı Adası’nda büyük bir işkence ve tecrit içerisinde tutulmaktadır. Önder APO’yu toplumdan koparmak istemektedirler, ne sesi ne bir sözünün topluma ulaşmasına tahammül edememektedirler. Önder APO’nun tecrit edilmesiyle, Rojava, Başur, Rojhilat ve Bakur Kurdistan’ı tecrit etmek istemektedirler. Önder APO’nun tecrit edilmesiyle Kürt ve Kurdistan tecrit edilmek istenmektedir. Tecridin amacı sadece Önder APO’yu yalnız bırakmak değil, Kürt soykırımı tamamlamaktır. Amaç ve hedef budur. Kürt halkı ve özellikle Başur toplumumuzun bunu iyi bilmesi gerekmektedir.

Önder APO tarafından tecrit ve İmralı işkencesine karşı muazzam bir direniş ve mücadele sergilenmektedir. Önder APO, soluksuz Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmekte, Kürt halkının düşmanları da saldırmaktadır. Hepimizin İmralı’da süren bu savaş ve saldırıyı görmesi gerekiyor. Önder APO’nun bunun karşısındaki direnişini görmemiz gerekiyor. Ve bu açıdan Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için süren mücadeleyi büyütebilelim.

Sonuç itibariyle bin yılların direniş alanı olan Qendil halkı olarak, bir kez daha bu münasebetle belirtiyoruz ki, Önder APO’nun sürdürdüğü direnişi kutsal görüyoruz. O inançtayız ki Önder APO’nun direnişi Kürt halkının kaderini ve ülkemiz Kurdistan’ın özgürlüğünü belirleyecektir. Bir kez daha tecridi lanetliyoruz. Süren Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlama mücadelesini büyüteceğimizi belirtiyoruz.”

Anma, “Şehid Namirin” sloganı ile son buldu.