Qendîl halkından iki gerilla için kitlesel cenaze töreni

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen HPG gerillaları Rêzan Botan (Rêzan Gungen) ile Bawer Botan (Bekîr Kina) için Qendil’de kitlesel bir cenaze töreni yapıldı.

Her iki gerilla, işgalci Türk devletinin 6 Ağustos 2023’te Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarında şehit düşmüştü

Gerillalar, Qendîl’in Mehmet Karasungur Şehitliği’nde yapılan kitlesel bir merasim ile son yolculuklarına uğurlandı.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Mexmur Şehit Aile Kurumu adına törende bir konuşma yapan Sultan Yıldızatan, “Başta her iki şehidin aileleri olmak üzere tüm Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Yıldızatan, “Kürt halkı büyük bir saldırı altında. Şehitliklerimizde her ulustan şehit var. Bu bize Önder Öcalan’ın felsefesinin başarısını göstermektedir. Şehit aileleri olarak şehitlerimizin izinde sonuna kadar yürüyeceğiz. Zafer gerillanın olacaktır” diye ekledi.

Tevgera Azadî Yönetim Kurulu Üyesi Xalid Muhamed ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Düşman yurtsever olduğumuz için bize saldırıyor. Tüm Kürt halkının ve değerli ailenin başı sağolsun” dedi.

Konuşmaların ardından gerillaların naaşları ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.