Rêber Apo’nun felsefesi evrenselleşti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplonun amacına ulaşamadığını belirten YJA Star gerillalarından Agirî Kobanê ve Beritan Amed, “Önderliğimizin özgür yaşam felsefesi evrenselleşti” dedi.

YJA Star gerillalarından Agirî Kobanê ve Beritan Amed, 15 Şubat Uluslararası Komplonun 24. yıl dönümüne ilişkin konuştu.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun farklı yol ve yöntemlerle 25 yıldır devam ettiğine dikkat çeken Agirî Kobanê, “Rêber Apo faşist Türk devletine karşı asla boyun eğmemiştir.  Direnişini her zaman devam ettirmiştir. Biz de gerillalar olarak sonuna kadar direneceğiz.  Çünkü Önderliğimiz gerillaya sonuna kadar inanıyor. Halkımızla birlikte Kurdistan’da özgür yaşamı oluşturacağımızın inancındayız.

Şuan Kurdistan’da çok şiddetli bir savaş sürüyor. Avaşin, Zap, Metina başta olmak üzere Kurdistan’a bir saldırı var. Savaş tünellerinde yoldaşlarımız son nefeslerine kadar faşist Türk ordusuna karşı mücadele ediyorlar. Biz şehit de verebiliriz, gazi de olabiliriz ama amacımız çok büyük zafere ulaşana kadar davamızdan ve savaşımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Yoldaşlarımız aç, susuz, uykusuz bir şekilde savaş tünellerinde kimyasal gazlara ve her türlü saldırılara karşı inanılmaz bir direniş gösteriyorlar. Faşist Türk ordusu iradesiyle değil NATO’nun en üst savaş teknikleriyle Kurdistan dağlarında gerillalarla savaşıyor. Şehitlerden, halkımızdan ve Önderliğimizden aldığımız güçle, inancımızla bedeli ne olursa olsun halkımızın özgürlüğü için savaşmaya devam edeceğiz. YJA Star gerillaları olarak Önderliğimiz şahsında Kürt halkına karşı sürdürülen komployu sonlandıracağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ EZİLEN HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR


“Rêber Apo mücadele, yaşama ve savaş amacımızdır” diyen YJA Star gerillası Beritan Amed, ise Uluslararası Komploya ilişkin şunları belirtti: “Önderliğimizin felsefesi özgür yaşam felsefesidir, Komplonun amacı, halkların, kadınların köleleştirilmesi, bu yüzden Önderliğimizi 1999 yılında esir aldılar. Başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa ve dünyanın farklı birçok yerinde bu felsefeyi tanıyan hareketler gelişti.

 ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganıyla tüm dünya kadınları ve halkları birleşti. Rojhilat ve İran’da gerçekleşen isyan ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganıyla hegemonik güçlere karşı başladı. Önderliğimizin özgür yaşam felsefesi evrenselleşti. Herkes bunu anladı, Önderliğin özgürlüğü, Kurdistan’ın özgürlüğü, Kurdistan’ın özgürlüğü Ortadoğu’nun ve ezilen halkların özgürlüğü demek. Bu dağlar, bu ülke bizim, önderliğimizin fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz.”