Rihalı gençler: Cûdî yakılıyor, ses verin

Türk ordusunun Cûdî dağında ormanları yakmasını yaptıkları yürüyüşle protesto eden gençler, “Kürt halkı uyuma, Cûdi yanıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Gençlik Meclisi, Türk asker ve korucularının Cûdî ormanlarını yakmasını yürüyüşle protesto etti. Riha’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen yürüyüşte gençler, "Çiyayê Cudî dişewitînin, deng bidin" pankartı açtı. 

Yürüyüşte konuşan HDP Riha Gençlik Meclisi Üyesi Senem Eriş, Kurdistan doğasına karşı yıllardır savaş içerisinde olunduğunu belirterek, “Bugün de düşmanlıklarını Cûdî’nin yakılışını izleyerek, müdahale etmeyerek, müdahale etmek isteyen halkı da engelleyerek gösteriyorlar” dedi. “Kürt halkına düşmanlık hukukunu sürdüren, Kurdistan'ın doğasını, insanını, ekosistemini, hayvanını katledenlerin bugün yapmaya çalıştığı şey, sadece bir doğa talanı ve rant değildir” diyen Eriş, AKP-MHP iktidarının Kurdistan coğrafyasını insansızlaştırmak istediğini vurguladı. 

Açıklama ardından yürüyüşe geçen gençler, "Çiyayê Cûdî dişewite", "Kürt halkı uyuma, Cûdî yanıyor" sloganları attı. Gençlere çevredeki halk da ıslık ve alkışlarla destek verdi.