Rojhilatlı gerillalardan 'Öcalan'a özgürlük' kampanyası için çağrı

Doğu Kürdistanlı gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan kampanyaya güçlü bir destek sunmaya çağırdı.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK ) bünyesinde yer alan gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan kampanyaya ilişkin görüşlerini ifade etti.

Kürtçenin Kelhûrî lehçesinde konuşan gerilla Diyako Kelhûr, "Önder Apo üzerindeki tecrit insanlığa karşı bir tecrittir, ama aynı zamanda hakikate ve Doğu Kürdistan halklarına yönelik bir tecrittir" dedi.

Kirmaşanlı gerilla Kelhûr, Kürdistan'ın dört parçasındaki kadın ve gençlere çağrıda bulunarak kampanyayı güçlü sahiplenmelerini istedi.

Loristan halkından olan Lûrî lehçesini konuşan YRK gerillası Diyako Lûr da kampanyaya sahip çıkılmasını isteyerek, "Özellikle Lor halkı Önder Apo'ya özgürlük mücadelesine destek vermeli, zira Önder Apo halkların özgürlük mücadelesinin temsilini yapıyor" dedi.

Doğu Kürdistan'da Kürtçe'nin Soranî, Kurmancî, Hewramî, Kelhûrî, Goranî, Cafî, Lekî, Erdelanî ve Lûrî lehçeleri konuşuluyor. Bu açıdan zengin bir yapıya sahip. PJAK safları da tüm bu lehçeleri konuşan gerillalardan oluşuyor.