Bayındır: Tecrit kırılmadıkça özgürlük gelmez

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Tecrit kırılmadıkça özgürlüğün gelemeyeceğini, eşitliğin olmayacağını ve barışın sağlanmayacağını herkes bilmelidir" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şirnex İl Örgütü, 1’inci Olağan Kongresi’ni parti binasında bulunan konferans salonunda gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,  şunları söyledi:

“Parti olarak seçim sonuçlarından bir ders çıkardık. Seçim sonuçları kadar önemli bir süreç daha var önümüzde. Bu nedenle her il, ilçe, mahalle ve sokakta halkımızla bir araya geldik. Yapılan toplantılarda açığa çıkan eleştiri ve önerileri yol haritamız olacak. Kürt halkına yönelik baskılar devam ediyor. Bu baskılara karşı Kürt halkı da mücadeleden geri adım atmamıştır. Ancak Kürt mücadelesi sadece bizim kurumlarla sınırlı değildir. Bu nedenle zaman zaman kurumlarda eksiklikler ve yetersizlikler yaşanabilir, bu mücadelenin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer umudumuz ve inancımız varsa kazanacağız. Her zaman diyoruz bu halkın bir önderi ve öncüsü vardır.

2011 yılından bu yana İmralı'da Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor. Şu ana kadar tecridi kırmak için önümüze güçlü programlar koymadık ve karşı mücadele de zayıf kaldık. Bugün Sayın Öcalan'ın duruşu barışın, çözümün tutumudur. Tecrit kırılmadıkça özgürlüğün gelemeyeceğini, eşitliğin olmayacağını ve barışın sağlanmayacağını herkes bilmelidir. Bu iktidar bize sadece silahla gelmiyor. Her taraftan Kürt halkına saldırıyor. Çünkü Kürt halkının inancının ne kadar güçlü olduğunu biliyorlar.

Bugün Kurdistan'ın her yerine uyuşturucu dağıtılıyor. Toplumumuzun ahlakını bozmak, gençleri toplumsal gerçeklikten uzaklaştırmak için bu politikaya başvuruyorlar. Buradan ailelerimize sesleniyorum; gençler için en güvenli yer partimiz, kurumlarımızdır. Gençlerimiz partiye gelsin. Siyasetçiler olarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Siyasetçiler Kürt halkının mikrofonudur. Demokratik siyaset halkın mücadelesiyle mümkündür. Asıl güç halk mücadelesidir” dedi.

İl eşbaşkanlığına Zilan Yaman ve Sekvan Kılıç seçildi. Kongre, çekilen halay ve “Bijî Serok Apo” sloganıyla son buldu.