Sekiz yaşındaki Faraşîn’den gerillaya anlamlı hediye

Fransa’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 8 yaşındaki Faraşîn Asmîn gerillaya hediye olarak bir kart gönderdi.

Üzerinde kendi çizdiği resim olan kartın yanı sıra bir çiçek ile okul harçlıklarından biriktirdiği 100 Euro’yu da gönderen Faraşîn, kartın üzerine, “heval sizi çok seviyorum; bu paramla kendinize ya çorap ya da eldiven alırsınız” mesajını yazdı.

Faraşîn’in gönderdiği bu anlamlı hediyenin gerillaya ulaşması ardından Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan da Faraşîn’e hitaben bir mektup yazdı.

Mektupta Faraşîn’in hazırlamış olduğu resim ile gönderdiği mesaj ve paranın kendilerine ulaştığını belirten Murat Karayılan, bu hediyenin gerilla için moral olduğunu, gönderdiği parayla gerillaya eldiven ve çorap alacaklarını; resmi ise HPG Arşivi’ne koyacaklarını belirtti.

Mektubunda Faraşîn’e ‘kıymetli arkadaşım, güzel Kürt kızı’ diye hitap eden Karayılan, genç kadın gerillaların da Faraşîn için kendi yaptıkları bazı hediyeleri gönderdiğini belirtti ve Faraşîn’in Fransa’daki tüm Kürt gençlerine ve çocuklarına Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın selamlarını iletmesini istedi.