Serhat Eyalet Komutanlığı'na kutlama mesajı

Kuzey Sevk-İdare Komutanlığı, Serhat Eyalet Komutanlığını 2 Mart günü gerçekleştirdiği ve 79 askerin öldürüldüğü eylemden dolayı kutladı.

Kuzey Sevk-İdare Komutanlığı’nın mesajında şu hususlara yer verildi:

“Sahanızda devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde 2 Mart günü Ağrı’nın Bazid ilçesi ile Gürbulak köyü arasında düşman konvoyuna yönelik yapılan devrimci operasyonla önemli sonuçlar elde edilmiştir. Özellikle bu eylemde birçok gerilla taktiğinin ustaca bir arada kullanılması, eylemin etkili ve sonuç alıcı olması sağlanmıştır.

Yeni yıla YJA Star gerillalarının öncülüğünde devrimci bir hamle ile giriş yapan güçlerimiz, bu devrimci operasyon ile Önderliğimize ve halkımıza dayatılan soykırımcı faşist devlet politikalarına ve faşist orduya etkili bir cevap vermiştir. Yeni dönemin ruhuna denk düşen, zengin tarz ve taktiklerle gerçekleştirilen bu eylemin kayıp verilmeden büyük bir başarı ile gerçekleştirilmesi oldukça önemli ve anlamlıdır. Bu eylem Apocu militanların 2020 yılı girişinde yaratıcılığını ve kararlığını ortaya koyan devrimci bir duruşun ifadesi olmaktadır.

Yeniden yapılanma perspektifine uygun bir biçimde yeni dönem gerilla çizgisini uygulama anlamına gelen birçok taktiği bir arada kullanarak eylemin başarılı olmasında rol oynayan ve bu eylemde emeği geçen tüm komuta ve savaşçı yoldaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu vesileyle sizleri ve sizin şahsınızda eyaletinizdeki tüm güçleri selamlıyor, hepinize üstün başarılar diliyoruz.”