Gerilladan Seyit Evran anısına çok sayıda eylem

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Özgür Basın emekçisi Seyit Evran anısına çok sayıda eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 3 işgalci cezalandırıldı. 1 patlayıcı yüklü dron ve 1 jeneratör imha edilirken; 1 kepçe, 1 kamyonet ve 1 zırhlı araç da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan dağlarının direnişçi özünü ruhuna işleyen ve gittiği her yere taşıyan, dilini ve kalemini ustaca kullanarak halkımızı özel savaş saldırılarına ve kapitalist moderniteye karşı ideolojik cephede yetkince savunan Seyit Evran yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Seyit Evran yoldaşın uğruna 33 yıl boyunca durmadan mücadele ettiği özgür yaşamın sesi Kurdistan dağlarında hep yankılanacak, Kurdistan’ın her yerine taşınacak ve nihai zafer ile taçlandırılacaktır.

Seyit yoldaş anısına gerçekleştirilen eylemlerde; 3 işgalci cezalandırıldı. 1 patlayıcı yüklü dron ve 1 jeneratör imha edilirken; 1 kepçe, 1 kamyonet ve 1 zırhlı araç vurularak darbelendi. Ayrıca güçlerimiz 2 kez helikopterlere müdahale ederken, 22 kez de işgalcileri vurarak darbeledi” dedi.

Açıklamada gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci saldırılarına ilişkin şunlar belirtildi:

İHANETÇİ NAZMİ SÜMER CEZALANDIRILDI

“Botan’da;

Sömürgeci soykırımcı Türk devleti, Kürt halkına ve Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı soykırım saldırıları gerçekleştirmenin yanı sıra Kürtler içinde ihanet ve işbirliğini geliştirmeye çalışarak sonuç almaya çalışmaktadır. Faşist devletin özel savaş yalanlarına ve ajanlaştırma politikalarına aldananlar halkımızın özgürlük mücadelesine karşı kullanılarak suça bulaştırılmakta ve halkına karşı ihanet eden bir duruma düşürülmektedir. Yurtsever halkımız ve her Kürt bireyi, düşmanın bu politikalarına karşı uyanık olmalı, kendisini asla kullandırtmamalı, işbirlikçiliğe ve ihanete karşı net tutum sahibi olmalıdır. Halkımız, kişilerin birçok hata ve eksikliğini mazur görüp affetse de, eli Kürt kanına bulaşan ve gerillaların şehadetine neden olanları asla affetmemektedir.

Botan’ın Kato alanında Şirnex’in Elkê ilçesine bağlı Sîxurpaşa köyünden olan 1975 doğumlu Nazmi Sümer adlı kişi düşmanla işbirliği yapmış, yaptığı ihbar ile 2018 yılında Îrfan Dîrok (Akif Turan), Şoreş Karer (Çavuş Abbaszade), Baran Bilbêsî (Bayram Hakseven) ve Devrim Doğan (Ahmet Karaaslan) yoldaşlarımızın şehadetine neden olmuştur. Nazmi Sümer adlı kişi yurtsever bir aile ve çevreden gelmesine rağmen her şeyden önce içinden geldiği yurtseverlik geleneğine ihanet etmiş, düşmanla işbirliğine devam etmiş ve Kato alanındaki gerilla yerlerini düşmana bildirmiştir. Nazmi Sümer, bu suçlarından dolayı 15 Eylül 2023 günü saat 21:00’da güçlerimizce cezalandırılmıştır.

Zap bölgesi;

26 Eylül saat 02:00’da Saca ve Kurojahro Direniş Alanları arasında hareket halinde olan işgalcilere ait kamyonet ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

26 Eylül saat 15:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait zırhlı araç suikast taktiği ile vurularak darbelendi.

26 Eylül saat 15:45’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 jeneratör vurularak imha edildi.

26 ve 27 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler 14 kez ağır silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

26 Eylül saat 17:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerinin üzerine patlayıcı taşıyan 1 dron suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

26 Eylül saat 19:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

27 Eylül saat 11:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 kepçe ağır silahlar ile vurularak darbelendi ve kepçe durduruldu.  Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

27 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler 2 kez ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

26 Eylül saat 17:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler 2 kez ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

27 Eylül 03:10 ile 04:20 saatleri arasında Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine 2 kez ağır silahlar ile müdahale edildi.

27 Eylül saat 18:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

Metîna bölgesi;

24 Eylül saat 11:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

25 Eylül saat 14:30’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini bombalayan işgalcilere ferdi ve orta otomatik silahlar ile müdahale edildi.

27 Eylül saat 08:30’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ferdi silahlar ile vurularak darbelendi.

Xakurkê bölgesi;

23 Eylül saat 07:00’da Şehîd Bêrîtan Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ferdi ve orta otomatik silahlar ile vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Eylül saat 16:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcı yüklü dronlar ile 2 kez bombalandı.

27 Eylül saat 06:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri yasaklı patlayıcılar ile 1 kez bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Eylül’de Metîna bölgesinin Gundê Bazê, Gundê Beşîlî, Gundê Dergelê, Gundê Golka ve Girê Ortê Direniş Alanı 12 kez savaş uçakları ile bombalandı.

27 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi ile Metîna bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”