Silêmanî’de kitlesel yürüyüş: Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük

Silêmanî’de ‘İmralı tecrit ve işkence sistemine son, Önder Öcalan’a özgürlük’ şiarıyla kitlesel yürüyüş düzenlendi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi öncülüğünde, ‘İmralı tecrit ve işkence sistemine son, Önder Öcalan’a özgürlük’ sloganıyla Silêmanî Salim Caddesi’nde yüzlerce kişinin katılımıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen Uluslararası Komplo’ya karşı bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş Baxê Giştî’ye kadar devam etti. Kurdistan’ın dört bir yanından halk, aktivistler, parti temsilcileri ve örgütler yürüyüşe katıldı.

Baxê Giştî’de Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi adına açıklama metnini okuyan Muhammed Ahmet, şunları söyledi: “Bu komplo yalnızca Abdullah Öcalan ve özgürlük hareketine karşı değil tüm Kürt ve Ortadoğu halklarına yapılmıştır. Komplonun birinci amacı, Kürt halkının özgür iradesini yok etmekti. Diğer yandan kendi çıkarlarını gözeten kapitalist devletlerin Kurdistan’a yönelik müdahaleleri kolaylaşacaktı. Biz Güney Kürdistan Önder Öcalan’a Özgürlük Komitesi olarak Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü, sağlık durumunu ve yaşamını savunmayı bir görev olarak görüyoruz. İmralı’daki tehlikeden CPT, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve ABD sorumludur. Abdullah Öcalan, içeride veya dışarıda Kürt halkı ve diğer halkların özgürlüğü ve hakları için, Kürt sorunun demokratik çözümü için ve bölgedeki huzur ve barış için mücadele etmiştir.”

Tevgera Azadî Eş Başkanı Tara Hisên ise, “Önder Apo’nün fiziki özgürlüğü sağlanmadan ne Kürt sorunu çözülebilir ne Kurdistan özgür olabilir ne de Ortadoğu’da istikrar ve barış sağlanabilir. Ayrıca Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü tecrit, işgal ve faşizmin kırılmasıyla doğrudan ilişkilidir” diye konuştu.

RJAK adına konuşan Bano Halebceyî, “Kürt halkı Önder Apo ile onur duyuyor. Kürt halkının yanı sıra özellikle kadınlar Önder Apo’ya çok şey borçludur. Bu yüzden Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele ediyoruz.”

Eylemde Hizba Komunîsta Kurdistanê ve Hizba Zehmetkêşan a Kurdistanê’nin mesajları da okundu.