Siyasi soykırım operasyonları: Siverek’te bir aileye gözaltı

Siverek’te dünden bu yana yapılan ev baskınlarında aralarında HDP MYK üyesi, HDP Siverek okul sorumluları ve sandık görevlilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alndı.

Urfa’nın Siverek ilçesinden dün başlayan polis operasyonları bugün de devam etti. Merkez ve kırsal mahallerde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK üyesi, HDP Siverek okul sorumluları ve sandık görevlilerinde olduğu öğrenildi.

Kaç kişinin gözaltına alındığı öğrenilemezken, bir aile çocukları dahil evdeki herkesin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan aile fertlerinin isimleri ise şöyle, Şehriban Mimkara, Çerko Mimkara aynı zamanda HDP MYK üyesi Tevbun Mimkara, Xebat Mimkara, Ahmet Mimkara ve soyadı öğrenilemeyen Ayşe isimli bir kişi. Gözaltına alınanların ilçe emniyet müdürlüğünde tutuldukları öğrenilirken, gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi. Avukatların görüşmek için gittiği emniyette, 24 saat avukat kısıtlama kararı alındığı ve soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği için görüştürülmedi.