Soykırım operasyonları kınandı

HDP Şırnak Örgütü, siyasi soykırım operasyonlarında gasp edilerek yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı ve avukatların gözaltına alınmasını kınadı. 

HDP Şırnak İl Örgütü, Şırnak, Van ve Amed'de aralarında 10 avukat, müvekkilleri, 12 gardiyan ile yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun da olduğu kişilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. HDP Şırnak İl Örgütü il binasında yaptığı açıklamayla gözaltılarıları kınadı. Açıklamaya HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan, Süleyman Şavluk, HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Cizre ilçe Eşbaşkanı Güler Tunç, “AKP-MHP faşist bloğunun partimize yönelik gözaltı furyası fütursuzca sürüyor” dedi. Yıllardır yapılan saldırı ve baskılara karşı taviz vermediklerini  vurgulayan Güler Tunç, bu baskılar ile kadın mücadelesinin hedef alındığını ifade etti. Dün sabah saatlerinde Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu’nun evine maskeli polislerce baskın yapıldığını aktaran Tunç, Kutlu’nun ters kelepçe ve hakaretlerle gözaltına alındığını dile getirdi. 

Tunç devamla şunları belirtti:

“Yıllardır kadın siyaseti ve kadın mücadelesi içerisinde yer alan Eşbaşkanımız Berivan Kutlu aynı zamanda Cizre halkının seçilmiş iradesidir. Bu saldırı Berivan Kutlu şahsında tüm Cizre halkına yönelik bir saldırıdır. Nasıl ki bizler yıllardır tüm saldırı ve baskılar karşısında mücadele ettik, bugün de aynı kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz. Hiçbir saldırı bizleri kadın özgürlük mücadelemizin kararından vazgeçirtemeyecek. Bizler Cizre Belediye Eşbaşkanımız Berivan Kutlu’ya yapılan saldırıları kabul etmediğimizi ve en sert biçimde kınadığımızı belirterek Eşbaşkanımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgünüş de, son günlerde partilerine yönelik saldırı furyasının başladığını belirterek, kendisi ile birlikte 8 milletvekilinin de tehdit edildiğinin altını çizdi. Siyasi soykırım operasyonlarına da dikkat çeken Özgüneş, “Bu gözaltılar hukuki değildir. İktidar, keyfi ve savaş hukuku uyguluyor. Bu çok açık bellidir. AKP güneş altındaki kar gibi eriyerek tükeniyor. Bunun için hukuksuzca saldırıyor. Baskı, gözaltı ve tutuklamalarla mücadelemizden bizi alıkoyamazlar. Demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.