Süleymaniye'de bir genç daha hayatını kaybetti

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye bölgesindeki Erbet ilçesinde protesto gösterileri sırasında bir genç öldürüldü. Son üç günde hayatını kaybeden eylemcilerin sayısı 8'e çıktı.

Akşam saatlerinde Halepçe kenti ile Süleymaniye'nin Erbet ilçesinde protesto eylemleri gerçekleşti.

RojNews'in haberine göre Erbet'teki protesto eyleminde bir genç, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Eylemde 3 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İZİNSİZ EYLEMLER YASAKLANDI

Öte yandan Süleymaniye Yüksek Güvenlik Konseyi, artık izinsiz gösterilerin engelleneceğini bildirdi. Komisyon, eylemler sırasında devlet mallarına zarar veren ve teşvik edenlerin yakalanacağını belirtti.

Komisyon ayrıca siyasi tarafları ve medyayı olaylar karşısında sorumlu davranmaya çağırdı.

Süleymaniye bölgesinde gün içerisinde çok sayıda kentte protesto eylemleri gerçekleşti. Özellikle özellikle Ranya, Qeladiz, Dukan, Çemçemal, Piremegrun ve Derbendixan'da halk yeniden sokaklara çıktı.

Bu Çarşamba günkü eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Gün içinde Süleymaniye'ye bağlı Dukan kentinde hayatını kaybetti. Yerel kaynaklara göre 50 ila 60 yaşındaki Hemze isimli kişi, güvenlik güçleri tarafından sopalarla ölümcül bir şekilde dövüldü. Uzun süredir hasta olduğu da belirtilen kişi, maruz kaldığı şiddet ardından hayatını kaybetti.

Pazartesi ve Salı günleri 6 kişi hayatını kaybederken, bunlar arasında 12 yaşındaki bir çocuk da vardı. Salı günü Süleymaniye'ye bağlı 6 ilçe ve beldede protesto eylemleri gerçekleşmişti.