Suruç'ta kayyum işgalinin yıl dönümünde açıklama

Suruç'taki kayyum protestosunda konuşan Belediye Eşbaşkanı Abdullah Polat, “Başımızı eğmek isteyenlere karşı bir adım dahi geri adım atmayacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Suruç Belediyesi'nin gasp edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. HDP binası önünde yapılan eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Barış Anneleri Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri de katıldı.  

“Kayyum gidecek, biz kalacağız, dün vardık, yarın da var olacağız” pankartının açıldığı eylemde, görevi gasp edilen Belediye Eşbaşkanı Abdullah Polat konuştu. Polat, "Demokratik etkinlik ve eylemler yasaklandı. Kapalı ve açık yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, şenlik, konser, bildiri dağıtma ve benzeri her tür etkinlik 5 yıla varan sürelerle yasaklandı. Ne yazık ki HDP’li seçmenin iradesine yapılan darbeye diğer muhalefet partileri de yeterince karşı durmadı” dedi.

Polat, bugüne kadar yerine kayyum atanan ve cezaevlerine atılan HDP’li belediye eşbaşkanlarının hiçbiri hakkında yolsuzluk gibi suçlamalar olmadığını söyleyerek, "Eşbaşkanlarımız halkımızın bizlere verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışmış ve halkın onurunu yere düşürmemişlerdir. Bundan sonra da bu onurlu mücadeleyi büyüterek sürdüreceğimize ve her türlü zorluk karşısında, başımızı eğmek isteyenlere karşı bir adım dahi geri adım atmayacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.