TAJE ve SMJE'den Mam Beşir için başsağlığı

TAJÊ ve SMJE, Mam Beşir için başsağlığı diledi.

TAJÊ ve SMJE, Şengal'de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mam Beşir için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda şunlar ifade edildi:

"Uzun yıllar boyunca yurt dışında ve ülkede önemli çalışmalar yaptı. Mam Zekî’nin yoldaşı Mam Beşîr Kürdistan halkı ve özellikle de Êzidî toplumun örgütlemesi için büyük bir emek verdi. Mam Zekî Şengalî’nin izinde ve kutsal topraklar Şengal’de büyük bir direnişle mücadele yürüttü.

Êzidî toplumu içinde onlarca öncü çıktı ve halkının özgürlüğü için büyük emeklerle mücadele yürüttü. Bunun en büyük örneği de Mam Beşîr’dir.

'EMEĞİ VE MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Beşîr yoldaşın kutsal topraklar üzerinde verdiği emeği hiçbir zaman unutulmayacaktır. Mam Beşîr Êzidî toplumu ve Kürdistan toplumu için büyük bir kayıp oldu. Nasıl ki Mam Beşîr, Mam Zekî Şengalî’nin izinde yürüyerek mücadele etti, biz de Mam Beşîr’in bize bıraktığı emeği ve mirasına sahip çıkacağız.

Biz TAJÊ ve Êzidî Kadın Meclisleri Çatısı olarak Önder Apo, Kürdistan halkı, Êzidî toplumu ve Mam Beşîr’in ailesine başsağlığı diliyoruz.

Biz Önder Apo’nun fikirleri ve felsefesi, Mam Zekî Şingalî, Mam Beşîr ve özgürlük şehitleri çizgisinde mücadelemizi devam ederek, Êzidî toplumunun özgürlük ve birlik hayallerini gerçekleştireceğiz.

Êzidî toplumu ve Şengal’e sahip çıkmak, şehit Mam Beşîr, şehit Zerdeşt ve şehit Mam Zekî ye sahip çıkmak demektir."