Temelli: Taşınan sandık varsa, gittiği yeri bulup oy kullanacağız

Mardin’nin Artuklu ilçesinde HDP’nin seçim bürosunu ziyaret eden Temelli, “Arkadaşlar sandığa gideceğiz. Oyumuzu her halükarda kullanacağız. Taşınan sandık varsa, sandığın gittiği yeri bulup oyumuzu kullanacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Mardin'deki final mitinginin yağışlı havadan kaynaklı iptal edilmesi üzerine Eşbaşkan Sezai Temelli, Artuklu ilçesine partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ ve milletvekillerinin eşlik ettiği Temelli, kent girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Burada oluşan konvoy eşliğinde kent merkezine hareket edildi. Sağanak yağmura rağmen halk caddelere çıkarak HDP'lileri selamladı. Temelli'nin seçim bürosuna gelmesiyle coşku doruğa çıktı. Büroya sığmayan halk, dışarda kaldı. Bunun üzerine Temelli, yoğun ilgi altında dışarı çıkarak halkı selamladı. "Direne direne kazanacağız", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Leyla Güven onurumuzdur" ve "HDP halktır halk burada" sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Temelli, Amed ve Mardin mitinglerini sağanak yağmurdan kaynaklı iptal ettiklerini belirtti.

Sağanak yağıştan kaynaklı bazı köylerde hasarın oluştuğunu ve yağıştan etkilenen köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Temelli, "Doğal afetlere yapacak bir şey yok. Ama yapay iktidar var. 17 yıldır bir yapay afet var ülkede. Bu afete de 31 Mart'ta son vereceğiz" dedi. İktidarın HDP'ye yönelik baskılarını hatırlatan Temelli, "Bu iktidarın her türlü saldırısını gördük, şiddetine maruz kaldık. 31 Mart'ta bu iktidara yanıt vereceğiz. Kürt halkına hakaret ediyor. İkinci sınıf vatandaş olarak görüyor. Her türlü saldırıyı yapıyor. Biz bu ülkede tüm halklar birinci sınıf vatandaşız" diye konuştu.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının AKP'nin seçim kampanyasına katıldığını vurgulayan Temelli, "Bütün kamu güçleri AKP'nin seçim kampanyasının aktivisti gibi çalışıyor. Kaymakamlar sosyal yardımları bile tehditte dönüştürmüş. YSK aynı şekilde, her türlü şaibeye katılıyor. Bizler sandıklara ulaşmayalım diye. Tek dertleri seçim kazanmak. Seçimler böyle kazanılmaz" dedi.

Sabah akşam GBT'ye girdiklerini sözlerine ekleyen Temelli, Bizi sabah akşam GBT'ye sokuyorlar. GBT rekoru kırdık. Bizim bir suçumuz yok. Suçlu arıyorsan kendi çevrene bak. Şimdi de kalkmış bizim adayları tehdit ediyor. Bizim adaylarımız halkın adaylarıdır. Ahmet Türk Mardin halkının, Kürt halkının adayıdır. 40 yıldır mücadele eden Ahmet Türk’e laf söyleyecek kadar acz içindesiniz. Tüm arkadaşlarımız bu mücadelede hiçbir zaman bu tehditlere ve saldırılara karşı diz çökmedi, boyun eğmedi. Tüm arkadaşlarımızın demokrasi sevdası var. Bize düşen bu sevdaya sahip çıkmaktır. Tıpkı Leyla Güven gibi. Bu sese kulak verelim. Leyla Güven 142 gündür açlık grevinde. Onunla birlikte binlerce insan açlık grevinde. Hepsi hukuk ve adalet mücadelesi veriyor bu adaletsizlik ve hukuksuzluğa son versin diye. Bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği dayatanlar arkadaşlarımızın taleplerini görmezden geliyor. Arkadaşlarımızın talepleri meşru bir taleptir. Bu sesi duymayanlar bizi tehdit ediyor, halka saldırıyorlar ama en temel hukuksuzluğu kaldırmaya dönük bir tek adım atmıyorlar. Biz hiçbir arkadaşımızın ölmesini istemiyoruz. Yitirdiğimiz canlar önünde de eğilerek saygıyla anıyoruz. Bu haklı talepleri dile getirdiğimizde çıkıp bu ülkenin beka sorunu var diyorlar. Bu ülkenin beka sorunu değil, hukuk, işsizlik sorunu var" dedi.

Sandığa gitme çağrısında bulunan Temelli, "Arkadaşlar sandığa gideceğiz. Oyumuzu her halükarda kullanacağız. Taşınan sandık varsa, sandığın gittiği yeri bulup oyumuzu kullanacağız. Bu var olan tüm kayyumları süpürüp atacağız. Eğer HDP adayı yoksa önde olan demokrasi güçlerinin adayını destekleyeceğiz. Bir strateji ortaya koyduk bütün kimyaları bozuldu. Korkunun ecele faydası yok. Seçimle geldiniz seçimle gideceksiniz" dedi.

Önce yerelde iktidara geleceklerini kaydeden Temelli, "Önce yerelde iktidara geleceğiz. Kadınların, gençlerin kentlerini yaratacağız. 7/24 çalışarak bugüne geldik. Son iki günde girdik, eksiklerimiz varsa onları tamamlayacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.