Tevgera Azadî’den saldırılara tepki

Tevgera Azadî, Başûr hükümetinin bölgeye yönelik saldırılara sessiz kalması nedeniyle gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Kürt halkının saldırıya uğradığı her yerde meşru haklarını savunması için mücadele edeceklerini kaydetti.

Tevgera Azadî, Hewlêr’de KNK Başûr Temsilciliği ve Silêmanî’de Erbet Tarım Havaalanına yönelik geliştirilen SİHA saldırısına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledilmesinin Kürt sorununa yönelik bölgesel bir komplonun işareti olduğu vurgulandı.

Devletler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıların Kürt halkının statü ve haklarını hedef aldığı ifade edilen açıklamada KDP’nin düşman ordusu ile işbirliği yaparak Rojhilat güçlerini tasfiye ettiğine işaret edildi.

Açıklamada, “KDP’nin Kurdistan’ın düşmanlarına ve işgalcilerine verdiği destek, Kürt halkına ve Kürt halkının ulusal statüsüne birçok açıdan zarar vermektedir. Bölge hükümeti bu ajanlık faaliyetlerini durdurmazsa Kürt halkı soykırım ve katliam politikasıyla karşı karşıya kalacaktır” denildi.

Saldırıların Başûr hükümetinin bölgeye yönelik ihlallere sessiz kalması nedeniyle gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, Tevgera Azadî’nin Kürt halkının saldırıya uğradığı her yerde meşru haklarını savunması için mücadele edeceği ifade edildi.

Tevgera Azadî’nin açıklamasında son olarak şunlar kaydedildi: “Kürt düşmanları hiçbir Kürt arasında ayrım yapmaz. Bu faşist düşmanın meşrulaştırılması ihanettir. Kürt sorunu gerçek bir sorundur. Kürt davasına zarar veren, Kurdistan’ın düşmanlarına ve işgalcilerine fayda sağlayan bu anti-propagandaları durdurmalıyız.”