'Toplumu kutuplaştırıcı dilden vazgeçin'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, AKP-MHP iktidarının dilinin ve politikasının cinayetten işkenceye kadar birçok olaya yol açtığını vurguladı.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, son süreçteki saldırılara ilişkin Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında basın açıklaması yaptı. “Toplumu kutuplaştırıcı dilden vazgeçin” pankartının açıldığı toplantıya, platform bileşeni sendika ve derneklerin temsilcileri katıldı.
Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Eroğlu, kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve ötekileştirici yaklaşımın kaygı verici boyutlara ulaştığına, Hrant Dink Vakfı ile sanatçıların, vekillerin ölüm tehditleri aldığına dikkat çekti.

CİNAYET, İŞKENCE VE YIKIM

Eroğlu, şunları kaydetti:
“Daha dün Ankara-Etimesgut’ta basında yer alan haberlere göre Barış Çakan adındaki genç, Kürtçe müzik dinlediği için üç kişi tarafından bıçaklanıp katledilmiştir. Olayın bir an önce aydınlatılması, şeffaf bir soruşturma yapılmasını istiyoruz.  Yine üç gün önce, Diyarbakır-Bağlar semtinde bir polisin öldürülmesinden sonra sosyal medyada zanlıya ait işkence ve kötü muamele görüntülerinin bir milletvekili danışmanının Twitter hesabından paylaşması durumun vahametini bir kez daha gözler önüne sermektedir."
Siirt Belediyesi kayyumunun belediyeye ait Celadet Alî Bedîrxan Kütüphanesi'ni yıktırmasına da tepki gösteren Eroğlu, "Bu yıkım kararı bir halkın hafızasına, tarihine, kültürel değerlerine saldırmak, yok etmektir" vurgusunda bulundu.