TUAY-DER: Cezaevlerinde hijyen yok

TUAY-DER, koronavirüse dikkat çekerek, cezaevlerinde hijyen kurallarına uyulmadığı uyarısında bulundu.

Amed Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Bolu F Tipi Cezaevi'nde koronavirüs tehdidine karşı önlem alınmamasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Virüsün cezaevlerini tehdit etmeye devam ettiğini belirten TUAY-DER, ailelerin Bolu F Tipi Cezaevi’ndeki duruma ilişkin kendilerine bildirimlerde bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, cezaevinde hijyen kurallarına uyulmadığı, odaların sadece bir defa dezenfekte edildiği belirtildi.

'ADALET HERKES İÇİN UYGULANMALI'

Böylesi şikayetlerin birçok aile tarafından kendilerine iletildiğini vurgulayan TUAY-DER, şunları kaydetti:
"Coronavirüsü ile mücadele etmekte olan devletler cezaevlerinde bulunan mahkumları tahliye ederken, en son Suriye'de bir vakanın tespit edilmesiyle, yıllardır savaşın hüküm sürdüğü Suriye devleti de cezaevlerinde bulunan mahkumları tahliye etme kararı aldı. Biz tutuklu aileleri derneği TUAY DER olarak cezaevlerinde bulunan yakınlarımız için kaygılıyız. TBMM gündemine getirilen yeni torba yasa içinde bulunan infaz yasa teklifinde siyasi tutuklu ve hükümlüler için herhangi bir düzenleme olmadığı görülmektedir.
Biz tutuklu aileleri derneği olarak Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanlığı ve Mecliste grubu bulunan siyasi partilere seslenerek, 'herkes için eşit yasa, herkes için adalet' diyerek, bu zorlu süreçte hiç kimseyi ötekileştirmeden tüm cezaevlerinde bulunan mahkûmları yasa teklifi kapsamına almanızı talep ediyoruz."