TUAY-DER: Tecride karşı inisiyatif alalım

TUAY-DER, İmralı'da farklı bir hukukun uygulandığına dikkat çekti, tecridin son bulması için kurumlara inisiyatif alma çağrısı yaptı.

Diyarbakır Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride ilişkin dernek binasında basın açıklaması düzenledi. Toplantıya TUAY-DER, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, 78’liler Derneği, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) üye ve yöneticileri katıldı.
Açıklama öncesi TUAY-DER binasının çok sayıda zırhlı polis aracı tarafından ablukaya alınması dikkat çekti.

'TECRİT DÜZENLİ GÖRÜŞMEYLE SON BULUR'

Açıklama yapan TUAY-DER üyesi Sonbahar Orak,  Öcalan üzerinde 21 yıldır devam ağır tecridi anımsattı.
Orak, İmralı yangınının ardından yapılan görüşmeye dikkat çekerek, “Sayın Öcalan ve diğer iki tutuklunun aileleri adaya götürülüp görüşme yapılmıştır. Yapılan görüşmeler halkta kaygıları gidermiş, ancak tecrit son bulmamıştır. Tecridin ortadan tamamen kaldırılması, düzenli olarak aile, avukat ve vasi görüşmelerinin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

‘İMRALI’DAKİ HUKUK AYRI'

Cezaevlerinde uygulanan hukuk ile İmralı’da uygulanan hukukun farklı olduğunu vurgulayan Orak, “Bu uygulamalar Sayın Öcalan ve İmralı cezaevinde bulunan diğer tutuklulara uygulanan hukukun siyasi bir karar olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.
Öcalan’la daha önce yapılan görüşmeleri anımsatan Orak, “Sayın Öcalan bu görüşmelerde her zaman sağduyulu ve iyi niyetini ortaya koyarak sürekli barış ve demokrasiye vurgu yapmakta, ölümleri engelleme yönünde çaba sarf etmektedir” şeklinde konuştu.

ÇAĞRI

Başta İmralı olmak üzere tüm cezaevlerinde yaşam şartlarının düzeltilmesini talep ettiklerini ve bunun takipçisi olacaklarını belirten Orak, ülkede ve uluslararası alanda faaliyet yürüten tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini, barış ve demokrasi zemininin oluşması için inisiyatif almaya çağırdı.