TUAY-DER: Tüm tutsaklar serbest bırakılmalı!

TUAY-DER, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Amed Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), cezaevlerindeki tutsakların hayatları üzerinde ciddi risk oluşturan koranavirüs nedeniyle AKP ve MHP’nin siyasi tutsakları kapsam dışında tuttuğu infaz düzenlemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Her geçen gün farklı cezaevlerinde Covid 19 belirtileri gösteren tutsakların arttığı kaydedilen açıklamada, tutsak ailelerinin günden güne büyük kaygılar yaşadığı vurgulandı.

TUAH-DER açıklamasında, “Buradan iktidar partisi içinde yer alan vicdan sahibi vekillere sesleniyoruz. O oturduğunuz koltuklar gelip geçicidir. Yarın göreviniz bittiği zaman halkın içinde dolaşırken tecavüzcüye, uyuşturucu baronlarına, dolandırıcıya, çocuk istismarcılarına, katillere, çete liderlerine organize suç örgütlerine af yasası yapan vekiller durumunda kalmayın. Halk ve hak örgütlerinin sesine kulak verin ve mahkumlar arasına fark koymayın diyoruz” diye belirtildi.

Yapılan düzenlemeyle muhalif olan herkesten intikam alma arayışı içerisine girildiğinin altını çizen TUAD-DER,  “‘Terör’ suçu dediğiniz suçlar kategorisinde vekiller, belediye başkanları, siyasi parti liderleri ve çalışanları, gazeteciler, öğrenciler ve öğretmenler, hükümeti eleştirenler var mı?” diye sordu.

Tüm siyasi partilere çağrı yapılan açıklamada, “Cezaevlerinde koronavirüsü yayılmadan, insan kayıpları yaşanmadan, halklar arasına nifak tohumları ekmeyi bırakın. İnsanlığın çaresiz kaldığı, her gün binlerce insanın yaşamını yitirdiği Covid 19 virüsü ile mücadele kapsamında cezaevlerinde hijyen koşullarının olmadığı, sağlıklı beslenmenin mümkün olmadığı, koğuşların kapasitesinin çok üzerinde insanların bir arada yaşadığı bir ortamda Covid 19 ile mücadele ancak sözde kalır” denildi.

TUAY-DER, başta hasta tutsaklar ve Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsakların hiçbir ayrıcalığa maruz kalmadan derhal serbest bırakılması çağrısını yineledi.