Türk askerleri yardım gönüllülerine saldırdı

Yüzünde darp izleri bulunan depremzede Veysel Atar, Semsûr’da İHH Organizasyon Sanayi'ye yardım istemek için gittiği sırada jandarmaların saldırısına uğradıklarını söyledi.

20 yıldır Semsûr’da yaşayan depremzede Veysi Atar, dün akşam kuzeni ile birlikte yardım istemek için İHH Organize Sanayi’ye adını yazdırmaya gittiği sırada önce bir yetkilinin, ardından jandarmaların saldırısına uğradı. Atar, daha sonra gelen Türk polislerinin de “Biz şu an sizinle uğraşamayız” dediğini aktardı.  

Sol kulağının arkasında ve sol kaşının üstünde darptan kaynaklı şişlikler görülen Veysi Atar, olayı şöyle anlattı: “5'i 15 geçe yardım için isim yazdırmaya organize sanayiye gittik. Arabadan inmeden, orada normal bir vatandaş vardı; dedi 'yardım vermiyoruz'. Bir şey soracağım dedim; ‘yok bir şey’ dedi. ‘Allah’ın selamını alsaydın’ dememle birlikte büyük bir sopayla arabanın içine girip saldırdı. Sonra 10’a yakın askeriye arabası geldi, bize vurmaya başladılar. Ben ve amcamın oğlunu vurmaya başladılar. Arabaya da komple zarar verdiler.”

TÜRK POLİSİ 'SİZİNLE UĞRAŞAMAYIZ' DEDİ

Soru sorulmasına dahi tahammül göstermeyen İHH bölgesindeki kişiye, “Allah’ın selamını alsaydın” demesi üzerine kendilerine saldırdıklarını yineleyen Atar, “Bunu dememle değnekle koşmaya başladı; “Allah’ın selamını sen mi öğreteceksin?” Sonra askerler, komutanlar geldi. Üç yıldızlı bir komutan vardı; dedi ki 'ben vali beyin yanına gidiyorum'. Komutan gittikten sonra uzman çavuşlar, yumruk, tekme bize girişmeye başladılar. Olay bundan ibaret" dedi.

Depremzede Atar, daha sonra olay yerine gelen polislerin de "Biz şu an sizinle uğraşamayız’ dediğini aktardı.