Türk devleti Güney Kürdistan’da 3 Kürdü katletti

Türk savaş uçakları 7 Aralık'ta düzenledikleri hava saldırısında Amediyê’nin Dêrelok nahiyesinde yaşayan Muhsin Hacî, Sefer Selîm ve Hesen Sadiq adlı siviller, Zêwe köyündeki tarım yerlerine gittikleri sırada hedefleyerek katletti.

Güney Kürdistan’ın Amediye kentine bağlı Dêrelok nahiyesinde yaşayan ve Nêrwehi aşiretinden Muhsin Hacî, Sefer Selîm ve Hesen Sadiq Zêwe köyü yakınlarında Türk savaş uçaklarının saldırısıyla katledildi.

Saldırının olduğu günden bu yana haber alınamayan Muhsin Hacî, Sefer Selîm ve Hesen Sadiq’in cenazeleri, bombardımanın olduğu bölgede bulundu.

Her üç kişinin akıbetini netleştirmek için saldırının olduğu bölgeye savaş uçaklarının yoğun hareketliliğinden dolayı gitmek isteyenler de bugüne kadar gidememişti.

Bu sabah saatlerinde bölgeye gitmek isteyen halka, Türk savaş uçakları yeniden saldırarak, gidişlerini engellemek istedi. Ancak halk geri çekilmeyerek kararlı bir şekilde saldırının olduğu yere gitti.

Halk saldırının olduğu bölgede Muhsin Hacî, Sefer Selîm ve Hesen Sadiq’ın cenazelerini buldu.

Cenazeleri görenler, her üç Kürdün, savaş uçakları saldırısında yaşamını yitirdiğini aktardı.

KDP MEDYASI, SİVİLLERİ PKK’NİN ALI KOYDUĞUNU ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Bu arada Muhsin Hacî, Sefer Selîm ve Hesen Sadiq’tan haber alınamamasının belirtildiği andan itibaren KDP’ye yakın medya organları üç sivilin PKK tarafından alıkonulduğu haberi yaymıştı.

Daha önce de benzeri bir şekilde Şeladizê’de gerçekleşen hava saldırılarında sivil halktan kayıplar yaşandığında yine KDP yanlısı medya katledilen sivillerin PKK tarafından alıkonulduğu şeklinde haberler yaymıştı.