Türk devleti yine fosfor bombaları kullandı, gerilla yanıt verdi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin gerilla direniş alanlarına onlarca kez fosfor içerikli toplarla saldırdığını ve gerillanın iki alanda kendisini savunmak için yanıt saldırılara verdiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM,  “İşgalci Türk ordusu yasaklı Fosfor maddesi içeren toplar kullanarak savaş suçları işlemeye devam etmektedir. Güçlerimizin bulunduğu alanlar 84 kez tank, obüs ve ağır silahlarla bombalanmıştır. Ayrıca direniş alanları 35 kez fosfor içerikli toplarla bombalanmıştır” dedi.

Açıklamada işgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

“1. Zap bölgesinde;

– 25 Şubat günü işgalciler Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de kendisini savunmak için ağır silahlarla cevap vermiştir.

– 26 Şubat’ta saat 12:40’ta işgalciler Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki direniş mevzilerimize saldırmış, güçlerimiz kendisini savunmak için ağır silahlarla cevap vermiştir.

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı bombalarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 26 Şubat’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerimiz tanklardan atılan fosfor içerikli toplarla 35 kez bombalanmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 26 Şubat’ta Girê Cûdî Direniş Alanı ile Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki direniş mevzilerimiz obüs, tank ve ağır silahlarla 84 kez bombalanmıştır.”