Türk devletinin 'kaybettiği' Akdeniz ve Gülmez'in akıbeti soruldu

Kayıp yakınları, Türk devletinin 'kaybettiği' Mehmet Salih Akdeniz ve Nazım Gülmez için buluştu.

Amed’de İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 766’ncısını Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirdi. Eyleme, kayıp yakınları ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Eylemde konuşan İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, savaş politikalarına tepki gösterdi.

Eylemde bu hafta Amed’in Pasur (Kulp) ilçesinde 9 Ekim 1993’te Şênê Yaylası’nda 11 kişi ile birlikte gözaltına alınarak kaybedilen Mehmet Salih Akdeniz’in hikâyesi İHD Şube Yöneticisi Fırat Akdeniz tarafından okundu.

  

ÊLIH
Êlih’te İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 602’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi yöneticileri katıldı. Bu haftaki eylemde, 15 Ekim 1994 tarihinde Dêrsim’in Xozat ilçesi Taştêk köyünde Türk askeri tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Nazım Gülmez’in akıbeti soruldu.