Türk ordusunun panikle kaçışı kamerada

Konumlandıkları Girê FM bölgesindeki tepeden inmeye yeltenen Türk askerlerinin, gerillanın eylemi karşısında gerisin geriye panikle kaçışı gerilla kameralarına yakalandı.

Gerilla kameralarına yansıyan görüntülerde Girê FM ve Girê Hekarî bölgesinde gerillaların ateş etmesiyle paniğe kapılan askerlerin kaçıştığı görülüyor. 

Türk ordusu 25 Mayıs günü Zap suyunun batısında bulunan Girê Hekarî, Girê Cûdî ve Girê FM alanlarına yönelik başlattığı savaşta ağır kayıplar vermeye devam ediyor.

Zap’ın batısında gerilla güçlerinin işgalci Türk ordusuna yönelik geliştirdiği eylemler sonucunda bugüne kadar iki helikopter düşürüldü, birçok askeri teçhizata el konuldu.

Halk Savunma Güçleri (Hêzên Parastina Gel-HPG) tarafından cezalandırılan bazı askerlerin ise kimlik bilgileri açıklanmasına rağmen Türk ordusundan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türk ordusunun bu bölgede gerilla karşısında yaşadığı hezimeti gözler önüne seren birçok görüntü şimdiye kadar paylaşıldı.

Yeni görüntülerde ise Türk askerlerinin Girê FM bölgesinde konumlandıkları tepeden arazi derinliğine inerken gerilla güçlerinin saldırısı başlıyor. Gerillaya karşılık veremeyen Türk askerleri büyük bir panikle tekrar tepeye doğru kaçışıyor. Aynı bölgede yer alan Girê Hekarî bölgesinde ise zirvede toplanan askerler, gerillaların birkaç el ateş etmesiyle büyük paniğe kapılıyor.