Türk polisleri tutsak ailelerinin eylemini engelledi

Türk polisleri “eylem ve etkinlik yasağı” gerekçesiyle hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin eylemi engellendi. Aileler, "Eylemlerimize her ne olursa olsun devam edeceğiz" dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması için başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 671'inci gününde Diyarbakır Valiliği'nin 7 günlük getirdiği “eylem ve etkinlik yasağı” gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi.
Seslerini duyurmak amacıyla yaptıkları eylemin valilik kararıyla engellenmesine tepki gösteren tutsak Hamdusena Ada'nın kardeşi Reşahat Ada, "Valiliğin bu kararını kınıyoruz. Ağır hasta tutuklularımız için adalet talebimizi her yerde seslendirmeye devam edeceğiz, bu hafta olmazsa bile önümüzdeki hafta eylemimize devam edip hasta tutukluların sesi olacağız" dedi.

Ağır hasta tutsak Abdulhalim Kırtay'ın kızı Herdem Mervanî de eylemlerinin hukuki, vicdani ve insani bir eylem olduğunu dile getirerek, "Taleplerimiz belli ancak valilik kararı getirdiği eylem ve etkinlik yasağıyla sesimizin kamuoyuna yansımasına engel oldu. Eylemlerimize her ne olursa olsun devam edeceğiz" diye konuştu.