Tutsak Serhat Temizer son yolculuğuna uğurlandı

Hakkında tahliye kararı verildiği gün hapishanede cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren tutsak Serhat Temizer, Wan'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkında tahliye kararı verildiği gün götürüldüğü Van T Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde hayatını kaybeden Serhat Temizer, Wan'da toprağa verildi.

Temizer'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) alındıktan sonra Wan Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Tûşba (Tuşba) ilçesinde bulunan İskele Mezarlığı'na getirildi.

Cenaze törenine Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA- DER), Wan Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) çok sayıda kişi katıldı. Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan da törene katıldı.  

Aile, Riya Armûşê (İpekyolu) ilçesinden bulunan Emin Paşa Yas Evi’nde taziyeleri kabul edecek.

TEMİZER'E DAİR

Serhat Temizer, 6 Kasım 2017'de gözaltına alındıktan bir gün sonra tutuklandı. Temizer, 7 Kasım 2019'da tahliye edildi. Temizer, 6 Mart 2021'de yeniden tutuklandı. "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklanan Temizer'in dün karar duruşması görüldü. 22 yaşındaki epilepsi hastası Temizer, dün duruşma için tutulduğu Erzurum Dumlu 2 Nolu Kapalı Cezaevi'nden Colemêrg'e getirildi. Hakkari 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "suça sürüklenen çocuk" kapsamında "örgüt üyeliğinden" 4 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Temizer hakkında "uzun tutukluluk" gerekçesiyle aynı zamanda tahliye kararı verildi.  

FENALAŞTIĞI İDDİASI

Temizer, tahliye kararı sonrası götürüldüğü Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Cezaevi idaresi, Temizer'in fenalaştıktan sonra hayatını kaybettiğini iddia etti.