Tutsak yakınları: İktidarın zulmüne karşı alanlarda olacağız

Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak yakınları, "İktidar zulme devam ediyor. Talebimiz karşılanana kadar alanlarda olacağız" dedi.

 
Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 204'üncü gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde yapıldı.  Tutsak yakınlarının eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED),  Diyarbakır Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.
 
'İKTİDAR ZULME DEVAM EDİYOR'
 
Tutsak yakını İnci Güler, sürdürdükleri Adalet Nöbeti'nin bugün itibarıyla 204’üncü güne ulaştığını ifade ederek, "Tüm çağrılarımıza rağmen, Adalet Bakanı zulüm gözlüklerini çıkarmadı ve zulmetmeye devam ediyor. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin cezaları bitmesine rağmen bırakılmıyorlar. Adalet Bakanı şunu çok iyi bilmelidir ki, bu bize yaşatılan zulüm yarın onlara da yaşatılacak. Biz bu zulmü kabul etmeyeceğiz” dedi.
 
'HER YERDE ALANLARDA OLACAĞIZ'
 
Tutsak yakını Nazime Boltan ise şunları söyledi:

"Çocuklarımız sadece hak ve hukuk talep ettikleri için cezaevindedirler. Çocuklarımızın infazlarını yakmaktan vazgeçsinler. Hasta tutuklu çocuklarımızı serbest bıraksınlar. Biz 7 aydır burada sesleniyoruz ama bir çözüm bulamadılar. Taleplerimizi yerine getirmedikleri sürece alanlarda olmaya devam edeceğiz. Cezaevleri önünde, hastanelerde her yerde alanlarda olacağız. Burada diğer kurumlara da sesleniyorum; gelsinler, birlikte sesimizi yükseltelim.”
 
Adalet Nöbeti, "Hak hukuk adalet", "Bijî berxwedana zindane" sloganları ve alkışlarla son buldu.