Van’da AKP’nin miting baskısı

Van’da Tayip Erdoğan’ın düzenleyeceği miting öncesi devlet kurumlarında çalışan memur, işçi ve korucular ile ailelerin tamamının katılması mecburiyeti getirildi.

Türk Cumhurbaşkanı Başkanı Recep T. Erdoğan’ın Cumartesi günü Van’da düzenleyeceği miting öncesi AKP il ve ilçe yöneticileri, tüm devlet kurumlarına ve çalışanlar ile ailelerine mitinge katılması zorunluğu getirdi. 

AKP yöneticileri ile kurum müdürleri çalışanlarla toplantılar düzenleyerek, herkesin kendileriyle birlikte en az 10 kişi daha getirmesi şartı getirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğünde çalışan öğretmenler, usta öğreticiler ve Kuran Kursu öğretmenlerinin öğrencilerini de getirmesi istendi.

Mitinge gelmeyenlerin işlerine son verileceği ya da sürgün edileceği tehdidi de ihmal edilmedi. Van Milli Eğitim Müdürlüğünde geçici işçi olarak çalışan ve güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir kişi, Milli Eğitim Müdürü’nün kendileriyle toplantı düzenlediği, kendileri ve aileleriyle birlikte 10 kişi daha getirilmesini istediğini söyledi. AKP’nin Van mitingine kesinlikle katılmayacağını ifade eden kişi, şöyle konuştu: “Mitinge aileleriyle gelmeyenlerin ve 10 getirmeyenler, ‘ya işlerine son verilecek ya para cezası ya da sürgün edilecek’ denildi. Erdoğan mitingi için bizleri tehdit ettiler. Van’da AKP yöneticileri kurum müdürlerini tehdit ediyor. Kurum müdürleri biz çalışanlara baskı uyguluyor. Birçok arkadaşım katılmak zorunda kalacak. Cumartesi günü mitinge katılanların yüzde 90’ının tehditle geleceğini çok iyi biliyorum.”

İlçelerdeki korucular ise Jandarma tarafından tek tek karakollara çağrıldı; aileleriyle birlikte mitinge katılmaları istendi.