Van’da koronavirüs ihmali vaka sayısını arttırıyor

Van’da koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerinin alınmaması nedeniyle vaka sayısı giderek artıyor. İhmaller nedeniyle Başkale’nin Örmetaş köyünde vaka sayısı 44’e yükseldi.

Van ve ilçelerinde sınırlı sayıda test yapılması nedeniyle koronovirüs salgını giderek yayılıyor. Van'a dışarıdan gelen halkın karantina altına alınmaması ve yeterince test yapılmaması nedeniyle vaka sayısı 200’e yaklaştı. Van’da bugüne kadar 10’a yakın kişi de yaşamını yitirdi. Türk devletinin Kürdistan illerinde yeterince önlem almaması birçok ihmali beraberinde getiriyor. Bu ihmallerden biri Van’ın Başkale ilçesine bağlı Örmetaş köyünde yaşandı.

İlçeye bağlı Örmetaş köyünde vaka sayısı hızla artmaya başladı. 7 Nisan’da İstanbul'dan gelen bir vatandaşta koronavirüs görülmesi üzerine köy 7 Nisan'da karantinaya alındı. Fakat karantinaya alınmasına rağmen, köyde yaşayan vatandaşlara koronavirüs testi yapılmadığı ortaya çıktı.

KÖYDE TEST YAPILMADI VAKA SAYISI 44’E YÜKSELDİ

Köyde herhangi bir önlem alınmaması nedeniyle bir ay içinde vaka sayısı 44’e yükseldi. İstanbul’dan köye daha önce sadece bir kişinin değil, birçok kişinin geldiği ortaya çıkınca, devlet suçluyu başka yerde aramaya başladı. Vaka sayısının artmaya başlaması üzerine valilik ve devlet yetkilileri köy muhtarını suçlu ilan etti. Valilik kararıyla köy muhtarı görevden alındı. Muhtar ise, İstanbul’dan gelenleri Van Valiliği'ne bildirdiğini söyledi. Daha önce Van’ın Başkale ilçesinin Ilıcak, Belliyurt, Esenyamaç, Çaldıran ilçesinin Han köyü, Çatak ilçesinin Alacayer köyüne bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları karantina altına alınmıştı.