Van’da şehit düşen 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Van’da hava saldırısında şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “kahraman şehitlerimizin mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“13 Ağustos 2020 tarihli açıklamamızda, 11 Ağustos günü saat 02.00 sularında işgalci TC ordusunun Van'ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila alanında bir operasyon başlattığını ve hava saldırısı sonucu Destan ve Rêber arkadaşlarımızın şehit düştükleri bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Destan Hazo
Adı Soyadı: Belyen Bozyiğit
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Lütfiye – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2020 / Van

 

 

Kod Adı: Rêber Mordem
Adı Soyadı: Murat Şipal
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Feyruz – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2020 / Van

Destan yoldaşımız, büyük komutanımız Agit’in diyarı Batman da dünyaya gelmiştir. T.C faşist devletinin gerçekleştirdiği halk katliamlarına ve kimliksizleştirme politikalarına karşı dur demek için Apocu yurtsever gençlik çalışmalarına aktif olarak katılım sağlamıştır. Daha sonra yürüttüğü mücadele çıtasını büyütmek için esas direnişin ve karşı duruşun mekanları olan dağlarda mücadele yürütme kararı alır. 2015 yılında Gabar alanından gerilla saflarımıza katılmıştır.

Destan yoldaşımız, mücadele heyecanını ve azmini her zaman diri tutan, kapitalist modernitenin yarattığı hafızasız gençlik karakterine karşı bir başkaldırı gibi Kürdistani özelliklerini koruyan ve saf özüne sadık kalan Kürdistan’ın yiğit evlatlarından olmayı başaran bir yoldaşımızdı. Farklı alanlarda tereddüt yaşamadan stratejik görevler üstlenmiş ve bu görevlere büyük bir moral ile katılım sağlamıştır.

Rêber yoldaşımız, Van’da dünyaya gelmiş ve yurtsever bir çevrede büyümüştür. Erken yaşlardan itibaren çalışmalar içerisinde yer alarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni pratik içinde tanımış ve mücadeleyi büyütmek için sınırsız bir emek vermiştir. Halkımıza ve Önder APO’ya karşı geliştirilen saldırılara karşı her zaman cevap olma arayışı içerisinde olmuş ve bu saldırılara karşı intikam hırsını bileyerek 2014 yılında gerilla saflarına katılan Rêber yoldaşımız, kısa sürede kendini geliştiren yoldaşlarımızdan olmuştur. Demokratik Modernite’nin zafer gerillası olmak için büyük çaba sarf eden ve öncülük rolü üstlenen Rêber yoldaşımız, militan duruşuyla görev ve sorumluluklarını her zaman üstün bir başarıyla yerine getirmiştir.

Şehadete ulaşan Destan ve Rêber yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”