VEDAŞ sayaçlarına polis kamerası

VEDAŞ’ın (Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş) direklere çıkardığı elektrik sayaçlarına Emniyet-VEDAŞ iş birliğiyle gizli kamera yerleştirildiği ortaya çıktı. Serhat Serhat Eyaleti İntikam Birimleri, VEDAŞ’ı uyardı.

Serhat Eyaleti İntikam Birimleri, Türk devletinin farklı yol ve yöntemlerle istihbarat ve kontra faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, bu amaçla VEDAŞ’ın bazı sayaçlara kamera monte ettiğini, bazı iş yerlerinin de kamera açılarını devletin istemine göre ayarladığını bildirdi. İntikam Birimleri, hem VEDAŞ ve bağlı kişileri hem de söz konusu iş yeri sahiplerini uyardı.

Serhat Eyaleti İntikam Birimleri tarafından yapılan açıklamada, şunlar paylaşıldı: “Bir süre önce sadece Kürdistan’da sözde kaçak elektrik kullanımını engellemek için elektrik sayaçları direklere çıkarılmıştı.

KAÇAK ELEKTRİK BAHANEDİR

Kaçak elektriğin sadece bir bahane olduğunu halkımız iyi bilmelidir. Uzun zamandır yaptığımız titiz bir çalışmayla özellikle Wan’ın tüm mahallelerinde ve bir çok sokakta elektrik sayaçlarının içine sokağı ve hatta evlerin içini görebilen bir noktada mini-casus kameralar konulduğunu tek tek tespit ettik. İçine gizli kamera yerleştirilmiş sayaçların dökümü elimizdedir. Ayrıca polisler tarafından VEDAŞ iş birliği ile kamera yerleştiren sayaçlar, diğerlerinden ayırt edilebilsin diye arkalarına mavi bir plak yapıştırılarak işaretlenmiştir. Zaten dışarıdan çıplak gözle bile bakıldığında bu işaret fark edilebilir.

VEDAŞ HEDEF ALINACAK

Yıllardır halkımızın öz kaynaklarını yüksek faturalarla halkımıza satan bu tekelleşmiş sömürgeci düzenin bir parçası olarak VEDAŞ ile bu organizasyonda yer alan tüm kurum çalışanları ve araçları da hedefimiz olacaktır.

EV VE İŞ YERLERİNE DEVLET KAMERASI

Bazı mahallelerde sokakları boylu boyunca görebilecek şekilde bazı ev ve iş yerlerine de son zamanlarda düşman istihbaratı destekli sözde güvenlik kameraları yerleştirilmiş. Bu market ve evlerin sahiplerini son kez uyarıyoruz; ya o kameralar sadece iş yerlerini görebilecek şekilde düzeltilmeli ya da tamamen kaldırılmalıdır. Aksi halde bu yerler ve sahiplerine müdahale edilecektir.”