Viyan özgürlük çemberini güçlendirdi

YJA Star gerillalarından Berfîn Amanos, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplo ve tecride karşı 17 yıl önce bedenini ateşe veren Viyan Soran’ı anarak, özgürlük çemberini güçlendirdiğini söyledi.

Viyan Soran’nın mücadelesini esas YJA Star gerillası Berfîn Amanos, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin haklılığının ve gücünün farkında olduklarını belirterek, bu umut ve inancın sağlamlığını vurguladı. 


YJA Star Komutanlarından Viyan Soran (Leyla Walî Huseyîn), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya ve tasfiyeciliğe karşı 2 Şubat 2006’da Heftanîn’de bedenini ateşe verdi. Şehadetinin 17. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan YJA Star gerillalarından Berfîn Amanos, saygı ve minnetle andı. Gerilla Berfîn Amanos, şunları söyledi: “Uluslararası güçlerin Önderliğimize düzenlediği komploya ve ve tasfiyeciliğe karşı bu eylemini gerçekleştirdi. Mektubunda ‘Özgürlük molekülünü gerçekleştirmek için bir atom olmak istiyorum’ diyerek Önderliğimizin çevresindeki ateş çemberini daha da güçlendirdi.

KENDİSİNİ ÇOK GELİŞTİRMİŞTİ

Bir Kürt kadını olarak Önderlik felsefesinde duygusal ve düşünsel olarak kendisini çok geliştirmişti. Hatta o yıllarda Önderliğimiz, PKK Konseyi’nde yer almasını önermişti, o derece kendisini geliştiren bir yoldaşımızdı. ‘Sözün bittiği yerde eylem başlar’ diyor mektubunda. Bu şekilde o dönemde içimizde yaşanan bir tıkanmaya da dikkat çekerek eylemini gerçekleştiriyor. Daha sonra Hareket yeni atılımlarla iç ve dış tasfiyeciliği mahkum ediyor. Bu anlamıyla çok değerli ve anlamlı bir eylemdir.

DAVAMIZ HAKLILIĞIYLA GÜÇLÜDÜR

Türk ordusu, bugün de her alanda Kürt halkına ve savunma güçlerine saldırarak komployu sonuçlandırmak istiyor. Kurdistan Özgürlük Gerillası, buna karşı her koşulda mücadele ediyor. Bu komployu bütün sonuçlarıyla sonlandıracağız. İddiamız çok büyük, çünkü davamızın haklılığının gücünün farkındayız. Hiçbir güç, bizi özgürlük umudumuzdan ve inancımızdan geri çeviremez.”