Viyan, sürece cevap için ateş oldu

YJA Star gerillalarından Xemlîn Kobanê, komutan Viyan Soran’ın, sürece cevap olmak için kendisini ateşe dönüştürdüğünü söyledi.

YJA Star gerillalarından Xemlîn Kobanê, Viyan Soran çizgisi esas alarak, her türlü saldırıya karşı direnmeye ve savaşmaya devam edeceklerini belirtti. 


YJA Star Komutanlarından Viyan Soran (Leyla Walî Huseyîn), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya ve tasfiyeciliğe karşı 2 Şubat 2006’da Heftanîn’de bedenini ateşe verdi. Şehadetinin 17. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan YJA Star gerillalarından Xemlîn Kobanê, komutan Viyan Soran’ın, sürece cevap olmak için kendisini ateşe dönüştürdüğünü söyledi. 

BİR ÇİZGİ HALİNE GELDİ

Komutan Viyan Soran’ın bir çizgi haline geldiğini belirten Kobanê, şunları dile getirdi: “Komplo farklı şekillerde kendisini devam ettiriyor olsa da geri her türlü saldırıya karşı büyük bir direniş gösteriyor. Avaşîn, Metîna, Zap’taki savaş ve gerillanın performansı komplonun akıbetini gösterdiği gibi, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün gerçekleşeceğinin kanıtıdır. 

ONLARA KURDISTAN DAĞLARINDA RAHAT YOK

Türk devleti gerillanın direnişe karşısında kısmi de olsa geri çekilmek zorunda kaldı. NATO’nun tüm gelişmiş silahlarını kullanarak inancımızı kırmaya çalışıyor, ancak şunu da bilmeli ki; inancımız ve iddamız onların silahlarından daha etkili. Ne olursa olsun Kurdistan dağlarında asla rahat yaşamalarına izin vermeyeceğiz. Bir tek gerilla kalsa bile savaşmaya devam edecektir. YJA Star gerillaları olarak her türlü saldırıya karşı direnmeyi ve savaşmayı sürdüreceğiz. Bu, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve ülkemizin özgürlüğü sağlananan kadar devam edecek.”