Wan kayyumu zamları protesto eden işçileri sürgün etti

Kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25 maaş zammına itiraz eden personeli, resmi yazı ile Devlet Su İşleri’ne (DSİ) sürgün etti.

Kayyum tarafından gasp edilen Wan Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde iktidarın sendikası olan HAK-İŞ ile işçilere yüzde 25 zam konusunda anlaştı. Yapılan zammı yetersiz bulan işçiler HAK-İŞ sendikasından istifa etti. HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz ve çift maaş alan Belediye Personel  Daire Başkanı Mehmet Ünal Sedat, işçileri tehdit etti. 300 işçinin HAK-İŞ sendikasından istifa ettiği öğrenilirken, işçilere yoğun bir baskı uygulanıyor.

İşçilerin sendikadan istifa etmesi ve maaşları protesto etmesi üzerine Vali-Kayyum harekete geçti. Van Valiliği tarafından İl Yazı İşleri Müdürlüğüne gönderilen resmi yazıda; “Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı emrinde görev yapan ekli listede adı geçen personelin, ihtiyaca binaen 5442 sayılı il idaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında Devlet Su İşleri Van 17. Bölge Müdürlüğü emrine 3 (Üç) ay süre ile geçici olarak görevlendirilmeleri hususunu olurlarınıza arz ederim” diyerek şu ana kadar 9 işçiyi sürgün etti.