‘Xantur’da gizli birlik vuruldu, 1 işgalci cezalandırıldı’

HPG BİM, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında 21 Kasım günü Xantur’daki Suikast Tepesi’nde araziye konumlanan bir gizli birliğin hedeflendiğini ve bir işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) gizli birliğe yönelik eylemin yanı sıra, Türk ordusunu Zap’ın bazı bölgelerinde başlattığı operasyonun geri çekildiğini de kaydetti.

HPG BİM açıklamasında şunları dile getirdi:

“Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında; 21 Kasım günü saat 12:15’te Heftanin bölgesinin Xantur alanına bağlı Suikast Tepesi’nde araziye konumlanmış gizli bir işgalci birliğini fark etmişlerdir. Bu gizli birliği bir süre izleyip denetim altına alan güçlerimiz işgalcileri hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Burada 1 işgalci cezalandırılmış, çok sayıda işgalci de yaralanmıştır.

ZAP’TAKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

14 Kasım günü işgalci Türk ordusunun Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê, Kinyaniş, Şehit Munzur Tepesi, Dola Bîra ve Nêrwe köyü çevresinde başlattığı operasyon 20 Kasım günü geri çekilmiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI GARÊ’NİN SÊDARÊ ALANINI BOMBALADI

19 Kasım günü saat 13:50 ve 18:00’da işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Garê bölgesine bağlı Sêdarê alanını bombalamıştır.

Bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”