Yağız duyma ve görme yetisini kaybediyor!

Hewlêr’de 98 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız, duyma ve görme yetisini kaybetmek üzere.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için açlık grevinde olan Nasır Yağız’ın sağlık durumu her geçen saat ağırlaşıyor.

Doktorlarından alınan bilgilere göre, Yağız Pazartesi akşamından bu yana şiddetli karın ağrıları çekiyor.

Duyma yetisini de giderek kaybetmeye başlayan Yağız, artık sesleri seçmede son derece zorlanıyor. Doktorları, Yağız’ın görme sorunlarının da ağırlaştığını belirtiyor.

Yağız zaten bir süreden beridir, uyumakta zorluk çekiyordu. Son günlerde artık uyuyamaz hale geldi. Sabahları da yanında refakatçiler olmadan yataktan çıkamıyor, ayakta duramıyor.

Tedaviyi reddeden Yağız, açlık grevini sürdürmekte kararlı olduğunu söylerken, durumunun giderek ağırlaşması endişeleri arttırıyor.

Yağız’ın açlık grevi, Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Amed zindanındayken 7 Kasım 2018’de başlattığı açlık grevinden 13 gün sonra başlamıştı.

Hewlêr’da Yağız’ın grevine parallel olarak dönüşümlü açlık grevleri de yürütülüyor. Pazartesi günü grevin 97’inci gününde 49’uncu grup açlık grevini devralmıştı.

Güney Kürdistan’da Yağız’dan sonra Maxmur mülteci kampında da 20 Ocak günü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlatılmıştı. İştar Meclisi Üyesi Fadile Tok’un grevi, 38’inci gününde devam ediyor.