YBŞ: Özgür ülke ve özgür önderlik hayalini gerçekleştireceğiz

Ağustos şehitlerini anan YBŞ Komutanlığı, "Özgür bir ülkede özgür bir önderlikle yaşama hayallerini gerçekleştireceğiz" dedi.

YBŞ AĞUSTOS ŞEHİTLERİ

Yazılı açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri Genel Komutanlığı (YBŞ), Mam Zeki Şengali’nin şehadet yıl dönümünde Ağustos ayı şehitlerini andı.

Açıklamada, “H. Mam Zeki, H. Saîd, H. Îsa, H. Dîndar, H. Sîpan, H. Mahîr, Hecî, Cîlan, Amargî ve Egîdler'in şahsında tüm Ağustos şehitlerini saygıyla anıyor, anılarını bağlılık sözümüzü yeniliyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ağustos ayının halk ve hareket olarak tarihimizde büyük bir anlam ve önemi vardır. Bu ayın tarihimizde iki yönü bulunmaktadır. Bir yanı katliamlar, trajediler, acılar ve göçlerle anılırken diğer yanı 15 Ağustos Atılımı ile birlikte mücadele, fedakârlık, korku duvarının yıkılması ve direniş ruhunun geliştirilmesi anlamına geliyor. Ağustos ayının bizler ve halkımız açısından anlamının bilinmesi, kendimizi bilmek, tarihimizi bilmek, sürecin ve çağın ruhuna ve ihtiyaçlarına göre hareket etmek anlamına gelmektedir.

Bu ayda 3 Ağustos Fermanı, 14 Ağustos Tilizêr ve Sîba Katliamı, 15 Ağustos’ta Koço Katliamı, 29 Ağustos Sinun patlaması, 17 Ağustos Sikiniye’de sivil hastane saldırısı, 15 Ağustos Mam Zeki’nin şehadeti, 16 Ağustos H. Said’in şehadeti gibi birçok trajedi yaşandı. Yine bunun gibi onlarca olay tarihimizde söz konusu.
Aynı şekilde halkımızın Diriliş Günü olarak bilinen yeniden varoluş anlamına gelen 15 Ağustos Atılımı; Türk devlet faşizmine ve düşmanlara karşı özgürlük ve direniş günü, halkımızın yine kendini tanıma ve mücadeleyi yükseltme günüdür.
YBŞ, düşman Diriliş Bayramı’nda 3 Ağustos Fermanı Tilizêr ve Sîba, Koço katliamı ve Mam Zeki, H. Said ve onlarca arkadaşının hedef alarak bu katliamların gölgesinde moralsizlik ve inançsızlık geliştirerek, bu geleneği yıkmak istemiştir."

'DEMOKRATİK ULUS ÇATISI ALTINDA BİRLİĞİMİZİ SAĞLAYABİLİRİZ'

YBŞ'nin açıklaması şöyle devam etti:

"Kuruluşumuzun emekçisi, mücadelemizin önderi, ittifakımızın direği Mam Zeki şahsında gerçekleştirilen saldırı, Êzidxan’a, mazlum halka, özgürlüğe karşı geliştirilen tarihi bir intikam saldırısıdır. Mam Zeki’ye yönelik saldırı Fermanı tamamlama planının bir parçasıdır. Mam Zeki denilince akıllara 40 yıllık mücadele, emek ve halkımızın örgütlenmesi ve birliği gelir.

Aynı şekilde büyük ve onurlu komutanımız H. Said, arkadaşı ve yeğeni H. İsa ile birlikte 16 Ağustos 2021’de faşist Türk devleti tarafından talihsiz bir komployla hedef alındı. H. Sait özgürlük mücadelesindeki yoldaşları ile birlikte Şengal halkının örgütlenmesinde, YBŞ’nin kurulmasında, PADÊ’nin ve öz yönetim kurumlarının örgütlendirilmesinde kilit rol oynamıştır. Heval Sait, yoldaşları ile birlikte Önderlik ideolojisini ve şehitlik gerçeğini tanıtmak için çok çalıştı. Yine, barışçıl bir yaşam ve özgür bir gelecek inşa etmek yolundaki demokratik ulus sisteminin örgütlendirilmesinde önemli bir rol oynadı ve her anını Önder Apo’nun ideolojisini tanıtmak için harcadı. Yeğeni ve yoldaşı H. İsa’nın da çok onurlu bir duruşu vardı. Her zaman görev ve sorumluluklarına sahip çıkmış başarılı, mütevazı ve saygılı kişiliğiyle tanınan bir insandı.

Yine Dîndar, Sîpan, Hecî, Qîran, Pîr Xidir, Amargî ve Serhed yoldaşlar da azimleri, bağlılıkları, çalışkanlıkları ve fedakarlıklarıyla tanınıyor ve biliniyorlardı. Bu yoldaşlarımız DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta çok büyük bir rol oynadı. Onların hedef alınması DAİŞ yenilgisinin intikamını almak amaçlıydı. Biz şehitlerimizin gölgesinde Demokratik Ulus çatısı altında birliğimizi sağlayarak kendimizi savunabilir ve ifade edebiliriz.

'ÖZGÜR ÜLKE, ÖZGÜR ÖNDERLİK' MESAJI

YBŞ ve YJŞ güçleri olarak Mam Zeki, Heval Said, Koço Katliamı’nda şehit düşenler, Siba ve Tilizêr patlaması şehitleri şahsında tüm Ağustos ayı şehitlerinin intikâmını alacağız. 10 yıllık mücadelemiz şehitlerimizin dökülen her damla kanın bizi geliştirdiğini ve bir adım ileriye taşıdığını göstermiştir. Şehitlerimizin her damla kanı halkımızın birliğinin, YBŞ ve YJŞ’nin büyümesinin direği olacaktır. Bu temelde Ağustos ayı şehitleri şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Özgür bir ülkede, özgür bir önderlikle yaşama hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirme sözümüzü yeniliyoruz.”