YBŞ Komutanı Agir Cefrî sonsuzluğa uğurlandı

Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen YBŞ komutanlarından Agir Cefrî’nin cenazesi, kardeşi Şehit Hecî Xelef’in yanında toprağa verildi.

İşgalci Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlediği saldırıda şehit düşen Agir Cefrî, Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) ve halkın katılımıyla toprağa verildi.

Agir Cefri’nin cenazesi Xanesor’dan alınarak büyük bir konvoyla Şexşims Mezarlığına götürüldü.  Şehit Agir’in cenazesi, şehit kardeşi Hecî Xelef’in hemen yanı başında defnedildi.

İşgalci Türk devleti, bugün Şengal’in Xanesor kasabası yakınlarında bulunan Behrava köyü yakınlarında YBŞ güçlerine ait araca Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile saldırı düzenledi. Saldırıda YBŞ komutanlarından Pîr Çeko ve Agir Çefrî şehit düştü.

YBŞ komutanlarından Agir Cefrî, 2014 yılında Êzidî halkının yaşadığı fermana yakından tanıklık etti. Şengal’in çetelerden özgürleştirilmesi için tüm iradesiyle mücadele saflarına katıldı ve son ana kadar öncülük etti.

Cefrî’nin kardeşi Hecî Xidir Xelef, işgalci Türk devletinin 2021 yılında Sikêniyê Hastanesine yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşmüştü.