YBŞ Mam Beşir'i andı

Mam Beşir'in (Hasan Dutar) Şengal'deki emek ve hizmetini hatırlatan YBŞ Komutanlığı, YBŞ-YJŞ olarak Mam Beşir'e “Varsa yaşanacak bir yaşam, o da mücadele ve anılarına bağlılık temelinde özgür yaşam olacaktır” sözünü verdi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı 14 Aralık’ta geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Êzidî Toplumu Koordinasyon üyesi Hasan Dutar'ı (Mam Beşir) andı. Konuya ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada, "İçinde bulunduğumuz tarihi ve hassas dönemde Şengal'in Mam Beşir gibi emekçi ve öncülere ihtiyacı vardı. Böylesi bir dönemde 14 Aralık sabahı Mam Beşir'in şahadet haberi bize ulaştı. Büyük devrimci Mam Beşir şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini anıyoruz" denildi.

Komutanlık Mam Zeki, Zerdeşt Şengali, Berxwedan, Brusk, Berivan ve Arinlere verdikleri sözü Mam Beşir şahsında aynı kararlılık ile yenilediklerini belirtti.

Mam Beşir'in devrimci kişiliği ile Şengal'e yaptığı hizmetin hatırlatıldığı açıklama şöyle devam etti: "YBŞ-YJŞ'nin büyütülmesi için hayatının son anına kadar hizmet etti. YBŞ-YJŞ olarak şehit Mam Beşir'e minnettarız."

Başta Mam Beşir olmak üzere tüm Ezidxan şehitlerinin hayalini gerçekleştirme sözünün verildiği açıklamada, özgür Ezidxan mücadelesini yükseltileceği ve başarılacağının kararlılığı vurgulandı.

Halkı fedaileri, Mam Zeki ve Mam Beşir'in öğrencilerinden oluşan YBŞ-YJŞ'in sonuna kadar öncülerinin izinde olacaklarının belirtilen açıklamada, "Mam Beşir'in emeği, özgür vatan aşkı, irade ve direnişçiliği bizler için her zaman özgür yaşam mücadelesinin anlamı olacak" denildi.

YBŞ Komutanlığı açıklamanın sonunda "varsa yaşanacak bir yaşam, o da şehitlerin mücadele ve anılarına bağlılık temelinde özgür yaşam olacaktır' kararlılığını belirtti.

YBŞ Mam Beşir'in şahadeti vesilesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mam Beşir'in değerli ailesine, tüm yurtsever Kürt halkına, dost ve yoldaşlarına başsağlığı diledi.