YBŞ ve YJŞ Ağustos ayı şehitlerini andı

YBŞ ve YJŞ, Mam Zeki Şengali ile Seid Hesen şahsında Sikeniyê ve Ağustos ayı şehitleri için anma töreni düzenledi. Xelil Ereb "Herkes bu şehitlerin emeğine sahip çıkmak ve özgür bir Şengal ile demokratik bir Irak için mücadele etmelidir" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ), Mam Zeki Şengali ile Seid Hesen şahsında Sikeniyê ve tüm Ağustos ayı şehitlerini düzenlediği  törenle andı.

Törende YBŞ ve YJŞ Komutanlığı adına konuşan Xelil Ereb, “Birçok katliam ve büyük kayıplar yaşadık. DAİŞ çeteleri Ağustos ayında Şengal’deki Êzidi halkımıza saldırdı. 73 ferman yaşayan bu halka faşist DAİŞ çeteleri tarafından 74’üncü ferman uygulandı" dedi.

Mam Zeki’nin Êzidi ve Araplar arasındaki rolüne dikkat çeken Xelil Ereb,  şunları dile getirdi:

“İhanet 15 Ağustos 2018 tarihinde Mam Zeki Şengali’ye ulaştı. Devrimin sembolü Mam Zeki hedef alınarak şehit düşürüldü. Bu sembol DAİŞ’in toplumda yarattığı fitne ve çatışmalara karşı savaşmış, DAİŞ ve ortaklarının yok ettiği sosyal yapıyı yeniden inşa etmek için büyük bir emek vermişti. Mam Zeki gerek Arap gerekse Êzidi halkı tarafından oldukça değer gören bir isimdi. Êzidi ve Araplar arasında güçlü bir köprüydü. Bu nedenle Mam Zeki ve diğer şehitlerimizin emeğiyle bu köprüyü daha da güçlendirmeliyiz.”

Seid Hesen Seid’i  anan Xelil Ereb, “Bu kahraman komutan, halkın göç etmesinin önlenmesinde önemli bir rol oynadı. O da Mam Zeki gibi Türk devleti tarafından hedef alındı. Hala onların izinden gidiyoruz. Bedeli ne olursa olsun bu yoldan asla geri adım atmayacağız. Aksine her gün daha ileriye gideceğiz. YBŞ ve YJŞ olarak Mam Zeki, Seid, Dijwar, Zerdeşt, Mahir Teyawî ve Türk savaş uçaklarının Sikeniyê saldırısında şehit olan şehitlerimizin hedef ve hayallerini gerçekleştirmek için bu kutsal topraklarada mücadele ediyoruz. Onlar yolumuzun ışığı ve özgürlüğün meşalesidir. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bu şehitlerimiz sayesindedir. Onların intikamını almak için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Xelil Ereb,  konuşmasında şu hususlara da dikkat çekti:

“Değerli dostlarımız, düşman bugünlerde sürekli olarak bizleri hedef almaktadır. 15 Ağustos vesilesiyle tüm şehitlerimizi anıyoruz. Ayrıca özgür dağlardan halkımızın imdadına yetişip bizleri katliamdan kurtaran özgürlük gerillalarına da teşekkürlerimizi ve sıcak selamlarımızı gönderiyoruz. Bizi DAİŞ’ten kurtaran bu özgürlük savaşçıları, topraklarımızı ve onurumuzu korudular. Onların fedakarlıkları sayesinde, bugün kimseye bel bağlamak zorunda kalmadan kendimizi yönetebiliyoruz. Şengal’deki tüm bileşenlerle beraber mücadelemizi büyüteceğiz. Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesine sahip tüm bileşenleri hiçbir ayrım gözetmeden koruyoruz. Düşman önceki yıllarda sahip olduğu iktidarı geri kazanmak istiyor. Ancak bizler savunma gücü olarak buna asla izin vermeyeceğiz.

Herkes bu şehitlerin emeğine sahip çıkmak ve özgür bir Şengal ile demokratik bir Irak için mücadele etmelidir. Şengal’e destek vermeye çalışan devletlere teşekkür ediyor ve Şengal’e saldıran devletlere özgürlük güneşini engelleyemeyeceklerini hatırlatıyoruz. Bir kez daha tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”

Tören ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Bê Serok Jiyan Nabe’’ sloganlarıyla sona erdi.