YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi’nden 3 Ağustos’u anma töreni

Şengal’de dokuz yıl önce başlayan DAİŞ çetelerinin soykırım saldırılarının yıldönümünde YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi şehitlikte bir anma töreni düzenledi.

3 Ağustos 2014’te başlayan soykırım saldırılarının dokuzuncu yıldönümünde YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi savaşçıları Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliğinde bir anma töreni düzenledi.

Ağustos ayı ve 74’üncü fermanın şehitlerinin anıldığı törende Kürt halkına Êzidi halkına yönelik geliştirilen kirli planlara karşı örgütlenme ve birlik çağrısı yapıldı.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) adına Kurtay Şengalî söz alarak,  “Ağustos ayı biz Êzidi halkı için kara bir aydır. Çünkü düşmanlar ve işgalciler bu ayda halkımıza yönelik katliamlar gerçekleştirmiş ve fermanlar yaşatmışlardır” dedi.

Kurtay Şengalî, “Binlerce insanı kadın, erkek, yaşlı, genç demeden katlettiler. Vicdanlı ve bizim için gözyaşı dökenler dışında hiç kimse bizi sormadı” diye ekledi.

“Fermandan sonra kendilerini bizim için ateşe atanlar Önder Apo’nun fedaileriydi” diyen Şengalî, şöyle devam etti: “Önder Apo’nun fedaileri halkımızı savundu. Şehit Berxwedan, Şehit Egîd, Şehit Said, Şehit Hamit ve Şehit Zerdeşt gibi komutanlar bu halkı fermanlardan korudu. Düşman bize ne kadar büyük bir ferman yaşatmak isterse istesin, o fermanların karşısında duracak büyük kahramanlar ve komutanlar her zaman var olacaktır. Bizlere bu fermanı yaşatanlar, kendi çıkarları uğruna kendi halkına ihanet edenlerdi. Halkımızı o ihanetçiler sattı. Bu nedenle dostlarımız ve düşmanlarımızı iyi tanımalıyız.”

Şengali, “Bizleri soykırımdan kurtaran şehitlerimizle onur duyuyoruz. Halkımız kendi özgücüne ve iradesine inanmalıdır. YBŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi şehitlerimizin kanı ve Önder Apo’nun emekleri ile inşa edilmiştir” şeklinde konuştu. Anma töreni sloganlarla sona erdi.