YJA-Star: 15 Ağustos onurlu ve direnen her Kürdün yol haritasıdır

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nı kutlayarak, 15 Ağustos’un “çağdaş bir isyan, onurlu ve direnen her Kürdün yol haritası” olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, tüm yurtsever Kürt halkına ve her bir direniş mevzisinde fedaice savaşan tüm yoldaşlarına kutladı.

ORTADOĞU’DA ÖZGÜR KÜRT ZAMANININ BAŞLANGIÇ MİLADI

Açıklama şöyle:

“Aynı zamanda strateji ve taktiksel olarak da askeri zafer çizgimizi belirleyen, fedai Apocu gerillaların düşmanı vuruş tarzını açığa çıkaran çağdaş bir isyan, onurlu ve direnen Kürdün yol haritasıdır.

Kurdistan halkının varlık, kültürel ve kimlik olarak yok oluşun eşiğine geldiği soykırım zamanında, muazzam bir ulusal bilinç ve çıkışı yaratan 15 Ağustos Diriliş Hamlemizin 39. yıldönümünde başta komutan Egîd olmak üzere devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 15 Ağustos diriliş ve gerilla bayramını başta bu atılımın yaratıcısı olan Önder Apo’ya, tüm yurtsever halkımıza ve bugün her bir direniş mevzisinde fedaice savaşan tüm yoldaşlarımıza kutluyoruz.

Komutan Egîd öncülüğünde gerçekleştirilen 15 Ağustos hamlesi ile beraber sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme, Kürt halkının tüm varlık ve kültürel değerlerine saldıran kanlı faşizme karşı sıkılan ilk kurşun, şüphesiz sadece Kurdistan’ın değil, tüm dünyada özgür yaşamdan ve demokrasiden yana olan tüm direnen halkların kaderini değiştirmiştir. 15 Ağustos diriliş hamlesi faşizmden, zulümden, soykırım ve katliamdan beslenen sömürgeci kapitalist sisteme karşı, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösteren bir özgürlük beyanıdır. Komutan Egîd’in namlusundan çıkan ilk kurşun, başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilenlerin üzerine atılan ölü toprağını kaldırmış ve katliamların cenderesinde kuruyan özgür halklar bahçesinden yeniden yeşermesine zemin yaratmıştır. Bu anlamda Önder Apo’nun ışığında yeniden iradeleşen Kürt halkı ve özgürlük militanları olarak bugün sahip olduğumuz her şeyi ve tüm kazanımlarımızı 15 Ağustos diriliş hamlesine borçluyuz. Bugün 15 Ağustos özgürlük çıkışının yarattığı mücadele zemininde kölelik tarihini yerle yeksan ediyor, topraklarımıza işgal etmek isteyenlere ve sömürgeciliğe karşı ordularımızla yürüyor, büyük ulusal bilinç ve aydınlanma ile bugün hem Ortadoğu’da hem de tüm ulusalararası alanlarda Kürtler olarak biz de varız diyebiliyoruz. Şüphesiz bizlere bu onuru yaşatan  ve Ortadoğu’da özgür Kürt’ün zamanının başlangıç miladı diyebileceğimiz 15 Ağustos kahramanlık destanıdır. Bu anlamda 15 Ağustos hamlesi, klasik Kürt isyanlarının bir tekrarı ya da Türk ordusunun herhangi bir karakoluna yapılmış rastgele bir silahlı baskın eylemi değildir. Önder Apo’nun, öncü PKK kadroları ve komutanlarının derin bir yoğunlaşma, sağlam bir öngörü ve tarihsel çözümlemeler çerçevesinde geliştirdiği bir özgürlük hamlesidir. Aynı zamanda strateji ve taktiksel olarak da askeri zafer çizgimizi belirleyen, fedai Apocu gerillaların düşmanı vuruş tarzını açığa çıkaran çağdaş bir isyan, onurlu ve direnen Kürdün yol haritasıdır.

KADINLAR İÇİN ÖZSAVUNMA MÜCADELESİNİN BAŞLANGICI

15 Ağustos hamlemiz aynı zamanda erkek egemenlikli zihniyet ve onun tüm kemikleşmiş kurumsal yapılarına karşı vurulmuş bir darbedir. 15 Ağustos ile beraber kadınların gerilla saflarında yer alması ve kadın ordulaşmasının zemininin yaratılmış olması, dünyada erkek egemen sistem zulmü altında katledilen, ezilen, sistematik şiddet ve işkenceye maruz kalmış tüm kadınlar için de özgürlüksel bir çıkıştır. 15 Ağustos en çok da biz kadınların öz savunma mücadelesinin başlangıç adımıdır. Şüphesiz eğer 15 Ağustos olmasaydı bugün ne kadın gerillacılığından ne de kadın mücadelesinden bahsedebilirdik. Bizler bugün YJA Star gerillaları olarak Serhed’dan Zap’a kadar işgalci Türk ordusuna karşı darbe üzerine darbe vurabiliyor ve bu onur savaşına öncülük edebiliyorsak, şüphesiz bu 15 Ağustos diriliş hamlemizin ve onun yaratıcısı Önder Apo sayesindedir. Bu sebeple kadınlar olarak bugün dağlarda her an kapitalist ve egemen sistemden intikam alırcasına özgürce yaşıyor ve işgal ordularının önünde canımızı siper ederek savaşıyorsak bunu neye borçlu olduğumuzu çok iyi biliyor ve mücadelemizin tarihsel hafızasını her zaman canlı tutacağımızı belirtiyoruz.

MÜCADELEMİZ ZİRVESİNİ YAŞIYOR

Bu anlamda 15 Ağustos diriliş hamlemiz, bizlere zulümden, inkar ve katliamlardan başka bir şeyi reva görmeyen faşist sistemi kalbinin tam ortasından nasıl vuracağımızı gösterdi. 15 Ağustos bizlere tüm tarihsel acılarımızdan nasıl intikam alacağımızın en somut göstergesi oldu. 15 Ağustos meşru savunma çizgisinde onurumuzu, namusumuzu, kimliğimizi nasıl koruyacağımızı belirledi. İşte büyük tarihi derslerle dolu olan bu şanlı intikam hamlemizin 39. yıldönümünde Kurdistan’ın her bir parçasında yürüttüğümüz mücadelemiz zirvesini yaşıyor. Bugün hala 15 Ağustos eyleminin tüm Kurdistan dağlarına yaydığı aydınlanma ile, çağın tüm ileri tekniğini ile donanmış savaş suçlusu Türk ordusuna karşı tarihimizin en görkemli direnişini yürütüyoruz. Başta Medya Savunma Alanları ve Kuzey Kurdistan’ın her bir gerilla mevzisinde, yoldaşlarımız komutan Egîd’in ruhu ve askeri çizgisinde büyük zaferler kazanıyor. Bugün Türk ordusu başta NATO olmak üzere tüm uluslararası güçlerin desteği ve çağın tüm savaş teknolojisi ile gerillanın direniş alanlarına karşı amansız bir savaş yürütüyor ve sonuç alamıyorsa, şüphesiz bu komutan Egîd’in ruhunun gerilla mevzilerinde yaşadığının en somut göstergesidir. Türk ordusunun 39. yıl önce ‘birkaç eşkiyanın işidir, iki günde bitiririz’ dediği 15 Ağustos hamlemizin yarattığı büyük gerilla ordumuz ve onun fedai militanları, bugün Türk ordusunun tarihsel planlarının önünüdeki en büyük engeldir. Bugün Önder Apo’nun gerillaları olarak, direnişin yaşandığı her bir savaş alanında giderek daha çok Egîdleşiyor ve Zîlanlaşıyoruz.  Öncü komutanlarımızın başarı ruhuyla zafere her zamankinden daha çok yaklaşıyoruz.  Bu köklü direniş geleneğini devralan militanlar olmaktan ve komutan Egîd’in savaşçıları olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.

ZAFER SÖZÜ

15 Ağustos’un 39. yıldönümünü savaşın en yakıcı haliyle yaşandığı direniş mevzilerinde karşılarken, diriliş hamlemizin isyan ruhunu mutlaka zaferle buluşturacağımızın sözünü yineliyoruz. Bu anlamda Önderliğimizin özgür yaşam felsefesi ve komutan Egîdlerden, Zîlanlardan bugüne kadar her koşulda Apocu çizgide savaşan kahraman şehitlerimizin yüreğimizde yarattığı manevi güç ve bilinçle her gün düşmanı daha çok vuracağımızı ve zafer çizgisini savaşımızda somutlaştıracağımızı belirtiyoruz. Bu temelde başta Önder Apo olmak üzere, Ortadoğu halklarına ve yoldaşlarımıza 15 Ağustos diriliş ve gerilla bayramını kutluyoruz.”