YRK: SİHA saldırılarında köylüler hedef alındı-YENİLENDİ

Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK), Türk devletinin 9 Aralık günü Süleymaniye’ye bağlı Şarbajêr’de köylülere ait ev ve bahçeleri SİHA ile bombaladığını bildirdi.

9  Aralık’ta gerçekleşen saldırılara ilişkin yazılı bir açıklamada bulundan YRK, “İşgalci Türk devleti, yenildiğini gizlemek için her gün bölgeye yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. 9 Aralık akşamı, yurttaşlar işlerinden evlerine dönerken işgalci Türk devleti, Sipiyar köyünü iki kez SİHA’larla bombalayarak yurttaşların evini hedef aldı” dedi.

YRK, Türk devleti ve İran’ın Kürt halkına yönelik ortak kumpas girişimlerinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Asos ve Pêncwên bölgeleri üzerinde SİHA’lar sürekli uçuş yapıyor. Fırsat buldukları her yerde halkımız ve gerillalarımıza saldırıyorlar. Bu saldırılar sonucunda yurttaşların ev ve bahçeleri büyük zarar gördü” diye belirtti.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bu tür saldırılar, işgalci İran devletinin ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devrimi karşısında çaresizliğini ve işgalci Türk devletinin halk ve gerilla direnişi karşısındaki acizliğini göstermektedir. Elbette bu saldırılarla mücadelemizi bırakmayacağız, özgür ve demokratik bir yaşama kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”